România: Elicopterul care căuta MIG-ul dispărut în Constanța s-a prăbușit. Cei cinci membri ai echipajului și-au pierdut viața

2 martie 2022, 22:40 România 634
Elicopter IAR 330-Puma.  Sursa: NATO/LPhot Paul Hall

Toţi cei cinci membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma, care plecase în misiune de căutare a aeronavei MIG-21 Lancer, şi-au pierdut viaţa. Informația a fost confirmată de către ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

„Toţi cei 5 membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma, care plecase în misiune de căutare a aeronavei MIG-21 Lancer, şi-au pierdut viaţa. „Am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea la 11 km de aerodrom în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei 5 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa”, a spus Dîncu.

Potrivit acestuia, în continuare se execută operaţiunile de căutare salvare pentru pilotul aeronavei MIG-21 Lancer.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dîncu a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor celor care au decedat în accidentul aviatic.

Elicopterul IAR 330-Puma care a decolat, miercuri, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

Inițial, o aeronavă MiG 21 Lancer din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, anunță ministerul Apărării de la București.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media