Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu o reacție la anunțul Rusiei de a relua zborurile către R. Moldova: „Zborurile operatorilor ruși pe Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate”

5 aprilie 2022, 11:45 Societate 255
Reluarea zborurilor către R. Moldova.  Sursa: Autoritatea Aeronautică Civilă
Cu privire la informația difuzată în spațiul public, ce ține de reluarea zborurilor de către Federația Rusă în 52 de țări, inclusiv Republica Moldova, din data de 9 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă.
De asemenea, reiterăm că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, făcând posibilă reluarea curselor regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Spațiul aerian al Ucrainei și al Uniunii Europene, rămânând închis pentru companiile aeriene rusești.

Conform AAC, în prezent zborurile operatorilor aerieni din Federația Rusă către Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate.

Amintim că, Rusia a anunțat ieri, 4 aprilie, că va anula restricțiile, impuse din cauza pandemiei, la zborurile către 52 de țări, inclusiv Moldova, Argentina, India, China, Africa de Sud și alte state prietene, începând cu 9 aprilie. Despre acest lucru a anunțat luni premierul rus Mihail Mișustin la o întâlnire cu fracțiunea „Edinaia Rusia”.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media