Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

22 iunie 2023, 07:46 Economie 162
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor în raport cu dolarul american, dar și cu euro, conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

Conform ultimelor date publicate de Banca Națională a Moldovei, rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc (MDL) față de dolarul american (USD) este azi 18.0205 MDL pentru un dolar, în creștere cu 5 bani față de ziua precedentă. În ceea ce privește raportul dintre MDL și euro (EUR), acesta este azi 19.6756 MDL pentru un euro, în creștere cu 4 bani față de ieri.

În general, fluctuațiile zilnice ale ratelor valutare sunt minore și nu au o influență semnificativă asupra economiei naționale. Cu toate acestea, o apreciere sau depreciere semnificativă a monedei poate avea efecte majore asupra importurilor și exporturilor din Moldova.

Cursurile valutare afișate astăzi sunt cele mai recente disponibile la Banca Națională a Moldovei și se referă la data de joi, 22 iunie 2023. Potrivit BNM, aceste cursuri sunt calculate pe baza tranzacțiilor valutare efectuate în piața interbancară și sunt actualizate zilnic.

Delia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media