ULTIMA ORĂ/ Instanța a emis mandat de arest preventiv pentru Gheorghe Cavcaliuc, în lipsa acestuia

19 noiembrie 2021, 12:05 Justiție 147
Gheorghe Cavcaliuc.  Sursa: captură video/Facebook

Judecătoria Chișinău Sediul Ciocana a dispus vineri, 19 noiembrie, plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, în absența acestuia. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus, la demersul procurorului PCCOCS, plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc (în absența acestuia, ulterior citării), pentru un termen de 30 de zile”, a declarat pentru Replica Media purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur.

Deizia instanței a fost motivată de faptul că liderul PACE nu s-a prezentat la PCCOCS, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în cauzele penale în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, care fac parte din dosarul fosteri Direcții 5 a MAI.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

În prezent, Gheorghe Cavcaliuc se află la Londra.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media