VIDEO/ Un tânăr militar hărțuit în armată, după ce s-a aflat că este gay: „Am făcut cu greu față tratamentului degradant și umilitor”

10 noiembrie 2021, 21:39 Societate 651
Flagul LGBT.  Sursa: www.artsy.net

Un tânăr militar în termen, aflat în concendiu, și-a făcut publică orientarea sexuală și a declarat că nu se va mai întoarce în armată, deoarece a fost supus abuzurilor și tratamentului degradant, după ce s-a aflat că este gay.

„Astăzi trebuie să mă prezint la orele 16:00 la unitatea militară, din concediu. Însă, în ultimele 6 luni am fost supus hărțuirii în unitatea militară, din motiv că sunt gay. Astfel, am decis să nu mă întorc. Sunt pe deplin conștient că acțiunile mele vor fi apreciate ca dezertare. Îmi asum responsabilitatea pentru posibila pedeapsă, inclusiv cu închisoare, dacă judecătorul va considera necesar să mi-o aplice. Eu îmi datorez, în primul rând mie, respect și o șansă la fericire. Am satisfăcut serviciul militar din aprilie, 2021, până la ieșirea în concediu. În acest timp, am făcut cu greu față tratamentului degradant și umilitor la care am fost supus zilnic, inclusiv de conducere. Sunt gata să mă prezint cu avocatul ales la prima citație a organelor de drept”, a spus Marin Pavlescu.

Tânărul a solicitat ajutor din partea organizației neguvernamentale GENDERDOC-M.

Potrivit articolului 371 din Codul Penal al Republicii Moldova dezertarea, adică părăsirea unităţii militare, centrului de instrucţie sau locului de serviciu în scopul eschivării de la serviciul militar, de la concentrare sau mobilizare, precum şi neprezentarea din acelaşi motiv la serviciu ori la concentrare sau mobilizare în cazurile permisiei din unitatea militară sau din centrul de instrucţie, repartizării, transferării, întoarcerii din misiune, din concediu sau din instituţia curativă, săvârşită de către un militar sau rezervist, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 950 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Militarul care pentru prima dată a dezertat în condiţiile alin.(1) se liberează de răspundere penală dacă dezertarea a fost săvârşită în urma unui concurs de împrejurări grele.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media