Veste bună pentru șoferi! În curând nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere

24 noiembrie 2021, 19:45 Societate 276
Ofițer de patrulare.  Sursa: INSP/Facebook

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă și-au uitat permisul de conducere acasă. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 24 noiembrie 2021, propunerea înaintată de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, de modificare a Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional, care presupune excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național.

Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto nu vor fi obligați să dețină asupra lor permise de conducere, ei vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările menționate prevăd modernizarea și sporirea calității serviciilor publice prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național.

Modificările propuse au fost inițiate în contextul realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum și în vederea implementării acțiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr.966/2016 pentru aprobarea Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

Proiectul de lege urmează să fie transmis în Parlament spre adoptare.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media