Dmitrii Kozak ar putea veni la Chișinău pentru a discuta despre contractul de livrare a gazelor naturale

18 octombrie 2021, 09:03 Economie 146
Dmitri Kozak.  Sursa: warsawinstitute.org/

Şeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitrii Kozak, responsabil de dosarul moldovenesc, este așteptat la Chișinău în următoarele zile, pentru a discuta pe subiectul gazelor naturale. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, la emisiunea „Vineri”, de la postul de televiziune RTR.

„Au fost reprezentanții noștri la Moscova. l-am invitat pe Dmitrii Kozak la Chișinău. A fost o înțelegere că el va veni, dar nu se știe data exactă. Acesta urmează să vină în zilele următoare. Trebuie să discutăm despre lucruri concrete. Atunci când a fost în august această problemă nu exista”, a declarat deputatul Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Legislativului a menționat că partea Republicii Moldova este deschisă în totalitate pentru negocieri, „pentru a trece de această iarnă cu pierderi cât mai mici”.

Amintim că la 13 octombrie, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat stare de alertă privind situația aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova. Potrivit ministrului, starea de alertă este pentru ca instituțiile să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetățenilor în acest sens.

Decizia a venit după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții gigantului rus Gazprom, pe care a avut-o la Summit-ul de la Sankt Petersburg.

Delegația Republicii Moldova, din care a făcut parte Andrei Spînu și reprezentanții Moldovagaz, a cerut Gazprom să extindă contractul de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova la condițiile de anul trecut, întrucât prețul actual pe care îl plătește țara noastră este „nejustificat și nerealist”.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media