DOC/ Vladimir Baldovici l-ar amenința cu judecata pe Alexandr Slusari. Fostul deputat publică o serie de acte ce ar demonstra că fostul șef al APP a privatizat ilegal un imobil din inima capitalei

12 octombrie 2021, 10:13 Politică 479
Baldovici/Slusari.  Sursa: colaj Replica Media
Alexandr Slusari susține că fostul director al Agenției Proprietăți Publice (APP) de pe timpul guvernării PDM, Vladimir Baldovici, prin intermediul avocatului, îl amenință cu judecata. Totodată, fostul președinte al Parlamentului acuză că, în prezent, Baldovici promovează oamenii lui în funcții cheie la APP, iar în acest sens ar avea sprijin de la actuala guvernare.

„Un individ, o sculă docilă a lui Plahotniuc, care era șeful Agenției Proprietății Publice în 2018-2019, vorbește de onoare. Cel, care a admis privatizări dubioase la AIR Moldova și Tutun CTC, concesionarea gărilor auto pentru gruparea Șor, lansarea schemelor obscure cu Arena Națională, terenuri agricole din or. Codru, Casa Presei, terenul aferent consulatului din Odesa etc., din păcate se simte confortabil și încearcă să tragă sforile în cadrul guvernării actuale”, a scris Slusari într-o postare pe Facebook.

Mai mult, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr a publicat o serie de acte ce ar demonstra privatizarea unei încăperii în beneficiul familiei Baldovici, iar în acest sens Procuratura Anticorupție, în luna octombrie 2020, a deschis dosar penal și a pus sechestru pe bunul imobil privatizat.

„Este vorba despre un salon de frumusețe de aproape 95 m2 pe bd. Ștefan cel Mare, 134. Mult timp încăperea respective a fost proprietate de stat, aflată în gestiunea ÎS Poșta Moldovei și locațiunea firmei SRL Barghiban. Până în 2019 compania era pe numele soției și a soacrei lui Vladimir Baldovici, Iuliana Baldovici și Vera Bacalu. Începând cu ianuarie 2019 în lista fondatorilor rămâne doar doamna Bacalu.

Imediat după alegerile parlamentare din 2019 în mare grabă a fost realizată schema obscură. Pe 18 aprilie urgent Poșta Moldovei, cu multiple încălcări procedurale, fără decizia Consiliului de administrare, în doar 2 zile, transmite încăperea către Direcția de Exploatare a Imobilului. Operațiunea era efectuată de angajata APP, Felicia Cristal, cumnata lui Oleg Cristal, care a administrat holdingul de propagandă al lui Plahotniuc, iar după ce criminalul a fugit, a trecut în haremul lui Dodon.

Doamna atunci era reprezentantul statului la UNSPREZECE Întreprinderi de stat, inclusiv la Poșta Moldovei. În continuare, cu viteza luminii, spațiul a fost privatizat într-o lună, după modelul Casei Presei, ca încăpere nelocuibilă, la care locatarul are drept prioritar de privatizare și tot el comandă evaluarea. La 25 aprilie 2019, în 7 zile, au stabilit prețul de privatizare în baza unei evaluări rapide, efectuate de compania VIBIMOBIL SRL, propusă de firma lui Baldovici, care privatiza salonul de frumusețe, și acceptată de Agenția Proprietății Publice, condusă de același Baldovici. Încăperea din centrul capitalei a fost «privatizată» fără licitație, la prețul puțin peste 600 euro per metru pătrat, pe când fiecare cetățean curios poate să constate că spațiile similare se vând în centru cu minim 2500 euro/m2”, susține Slusari.

Politicianul a mai adăugat că pe lângă documentele făcute publice, dispune și de alte acte, ce ar confirma tranzacția cu încăpere respectivă și este gata să le depună la dispoziția presei.

Am solicitat o reacție din partea reprezentanților PAS referitor la acuzațiile lansate de Alexandr Slusari, însă, deocamdată nu am primit niciun răspuns.

sursa foto: Alexandr Slusari/Facebook

Vladimir Baldovici a fost șef al APP din luna mai 2018 și până în iunie 2019. El a fost demis de prim-ministra de atunci Maia Sandu, fiind acuzat că ar sta în spatele privatizărilor care au ridicat mari semne de întrebare, anume concesionarea Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto, Casa Presei, Arena Națională etc.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media