New York și-a ales noul primar. Eric Adams - al doilea primar de culoare care conduce metropola americană

3 noiembrie 2021, 09:46 SUA 100
Eric Adams.  Sursa: nwtimes.com

Democratul Eric Adams a fost ales al 110-lea primar al orașului New York, SUA, învingându-l pe contra candidatul său republican Curtis Sliwa, informează CNN. Eric Adams devine al doilea primar de culoare din istoria orașului, după regretatul David Dinkins.

Democratul, în vârstă de 61 de ani, l-a învins pe rivalul său republican, Curtis Sliwa, în vârstă 67 de ani, potrivit primelor rezultate difuzate de biroul electoral al oraşului.

Eric Adams a obţinut 70% din voturi, faţă de aproximativ 23%, cât a întrunit Sliwa, într-un oraş în care inegalităţile economice şi sociale dintre diferitele comunităţi sunt extrem de marcate.

Ultimele săptămâni ale cursei dintre Adams și candidatul GOP Curtis Sliwa au fost dominate de atacuri personale și nume publice. Adams l-a criticat în mod repetat pe Sliwa drept „rasist” și l-a numit un Mini-Eu al lui Donald Trump. Sliwa, pe de altă parte, l-a numit elitist pe cel de-al 110-lea primar, precum și pe Bill de Blasio 2.0.

Eric Adams este fost poliţist în anii 1980, într-o perioadă în care New York-ul era cunoscut ca fiind un loc periculos. Adams s-a dedicat meseriei timp de 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan.

În 1995, Eric Adams a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media