ULTIMA ORĂ! BCS înaintează moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției

14 octombrie 2021, 11:24 Politică 691
BCS.  Sursa: captură/privesc.eu

În debutul ședinței Parlamentului de joi, 14 octombrie, deputatul Vasile Bolea a anunțat că fracțiunea din care face parte, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, înaintează moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției.

„Nici la 100 de zile a Guvernului Gavrilița, PAS împreună cu ministrul Justiției au făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă. (...) Ne sunt încă vii în memorie momentele din perioada anilor 2010 - 2019, atunci când se luau decizii pe diferite dosare, inclusiv de dosarele oponenților politici, deschise la indicația guvernării.

Domeniul reformării justiției, actuala guvernare a început cu stângul. (...) În realitate, întreaga societate vede doar implicarea ministrului Justiției în procesele de înfăptuire a justiției, promovarea unor politici de subminare a independenței Procuraturii Generale și nedorința de implementare programului Guvernului în domeniul justiției”, a menționat din textul moțiunii socialistul Vasile Bolea.

Aceasta este prima moțiune înregistrată împotriva activității actualei guvernări.

Moțiunea simplă exprima poziția Parlamentului într-o anumită problemă de politica internă sau externă ori, după caz, într-o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moțiunea simplă poate fi inițiată de cel puțin 15 deputați și se adoptă cu majoritatea voturilor deputaților aleși.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media