LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324. O persoană a fost rănită în urma unui bombardament din localitatea Kurahove/Ministrul ucrainean al Apărării: „De facto, Ucraina ca țară și forțele armate ucrainene au devenit membre ale NATO”

13 ianuarie 2023, 10:39 Ucraina 285
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 324-a zi de rezistență în fața invaziei rusești declanșate în urna unui decret semnat de președintele rus Vladimir Putin cu scopul de a „denazifica și demilitariza” poporul ucrainean.

Armata Ucrainei se apropie de localitatea Kremenna, în regiunea Luhansk. Ofensiva forțelor armate ucrainene continuă, iar rușii nu reușesc să se mențină pe poziții, potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Totodată, potrivit experților, ocupanții încearcă să încercuiască Bahmutul în regiunea Donețk, dar nu reușesc să facă acest lucru.

De asemenea, apărătorii ucraineni au respins în cursul nopții atacurile inamicului în 17 localități din regiunea Luhansk și regiunea Donețk. În timpul zilei, inamicul a lansat cinci atacuri cu rachete asupra orașelor pașnice Kostantinivka, Kramatorsk și Zaporojie. Ocupanții au efectuat, de asemenea, 52 de bombardamente cu MLRS și 18 lovituri aeriene, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 18:55. Cea de-a treia rundă de negocieri între Ombudsmanii Ucrainei și Rusiei - Dmitro Lubineț și Tetiana Moskalkova - a durat două ore în Turcia, a anunțat Ombudsmanul Ucrainei.

Lubineț și Moskalkova au avut primele două întâlniri pe 11 ianuarie. În cadrul celei de-a treia reuniuni, care a avut loc la 12 ianuarie, ombudsmanii au discutat, în special, despre întoarcerea prizonierilor de război și a civililor ucraineni.

În ceea ce privește ostaticii civili, Ucraina distinge următoarele categorii reținute de Rusia din 2014 până la 24 februarie 2022, inclusiv 158 de persoane din Crimeea reținute pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk - 373 de persoane; ostatici civili reținuți de Rusia și deținuți în teritoriile care au fost temporar sau se află sub ocupație rusă începând cu 24 februarie 2022 - peste 20 de mii de persoane.

Potrivit lui Lubineț, în cadrul reuniunii s-a convenit că Rusia va lua în considerare propunerea de returnare a soldaților răniți în patria lor pe baza Convențiilor de la Geneva.


UPDATE 18:20. Ucraina se așteaptă să treacă prin negocierile de aderare la Uniunea Europeană în mai puțin de doi ani. Prim-ministrul ucrainean Denis Șmîhal a declarat că peste 10 comisari europeni vor sosi în Ucraina împreună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru consultări interguvernamentale.


„Ne așteptăm ca în mai puțin de doi ani să parcurgem calea negocierii aderării la Uniunea Europeană. Apoi, Ucraina va deveni membru cu drepturi depline al UE. Volumul de muncă este enorm. În același timp, observăm că partenerii noștri europeni sunt pregătiți pentru o cooperare productivă în ceea ce privește problema integrării. Vizita președintelui Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, în următoarele săptămâni, va fi o dovadă grăitoare în acest sens. Acest lucru nu numai că va fi un semnal important de sprijin suplimentar pentru Ucraina în război, dar va demonstra, de asemenea, că UE este deschisă la procesul de negociere a aderării Ucrainei”, a declarat Șmîhal.


UPDATE 17:40. Grupul industrial rus Kalaşnikov a realizat anul trecut 45 de comenzi de stat în domeniul apărării şi 24 de contracte în cadrul cooperării tehnico-militare, relatează vineri novinite.com, care citează agenţia de presă rusă TASS.

„Acestea sunt cele mai mari contracte din istoria companiei”, a indicat grupul industrial rus într-un comunicat.

În 2022, producţia de arme realizată de Kalaşnikov a crescut cu 40% comparativ cu anul 2021.

De asemenea, a început producerea puştii de asalt Kalaşnikov AK-19 (calibru 5,45 mm), a puştii-mitralieră Kalaşnikov PPK-20 (calibru 9 mm) şi a carabinelor Saiga-9 şi TR3.

Tot anul trecut, Kalaşnikov a livrat primul lot de puşti cu lunetă Şukavin.

UPDATE 17:00. Guvernul britanic va anunța luni transferul propriilor tancuri grele către Ucraina, a anunțat The Guardian, citând surse ucrainene.

Potrivit sursei, Londra a fost de acord să trimită Kievului aproximativ 10 tancuri Challenger 2 în viitorul apropiat. Se observă că prima tranșă de tancuri britanice va fi mai degrabă un gest simbolic și prima dată când blindate grele occidentale sunt trimise la Kiev.

Kievul speră că acest lucru va deschide calea pentru Germania. Există peste 2.000 de Leopard 2 în serviciul armatelor din 13 țări din Europa, dar contractele de vânzare necesită aprobarea Berlinului înainte ca orice kit fabricat în Germania să poată fi reexportat în Ucraina.

Surse germane relatează că decizia a provocat reacții mixte în cercurile guvernamentale, dar ceea ce l-ar putea ajuta pe cancelarul Olaf Scholz este că „alte țări aliate iau decizii similare” în privința livrărilor de tancuri.


UPDATE 16:25. S-a aflat despre comanda de uniforme civile cu logo-urile companiilor rusești „Rosneft” și „Electrostal” pentru personalul uneia dintre unitățile trupelor rusești de ocupație, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, hainele au fost comandate pentru o unitate care opera în direcția Novopavlivka, în regiunea Volnovaha din regiunea Donețk.

„Este evident că, pentru un anumit scop, inamicul încearcă să își ascundă afilierea la trupele de ocupație rusești”, a notat Statul Major General.UPDATE 15:55. În după-amiaza zilei de 13 ianuarie, trupele de ocupație rusești au efectuat din nou un bombardament masiv asupra orașului Kurahove, regiunea Donețk, în urma căruia o persoană a fost rănită, anunță șeful administrației militare regionale Pavlo Kirilenko.

De asemenea, cel puțin 8 case private și 4 clădiri înalte au fost avariate în oraș, unul dintre obuze a lovit teritoriul unei companii de utilități.UPDATE 15:30. Israelul va transfera un pachet de ajutoare către Ucraina. Este vorba despre tehnologii legate de avertizarea inteligentă a rachetelor și a dronelor.

„Continuă lucrările privind transferul tehnologiilor israeliene legate de avertizarea inteligentă pe rachete și drone. Așadar, această tehnologie este transferată în mod oficial de către partea israeliană. Și cred că în ceva timp îl vom primi complet”, a declarat ambasadorul Ucrainei în Israel, Eugene Korniychuk.

Vă reamintim că Ierusalimul a refuzat să ofere Kievului asistență militară pentru a nu strica relațiile cu Moscova, așa că s-a limitat la ajutor umanitar.


UPDATE 14:35.Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, este convins că, pe fondul invaziei la scară largă a Rusiei, Ucraina a devenit un membru de facto al NATO și va adera în curând la acest bloc de jure, scrie UNIAN.

„Ucraina ca țară și forțele armate ucrainene au devenit membre ale NATO. De facto, nu de jure. Pentru că avem arme și înțelegem cum să le folosim”, a declarat ministrul pentru BBC.

Reznikov a replicat, de asemenea, că comentariile sale vor fi percepute ca fiind controversate nu doar de Rusia, ci posibil și de NATO însăși, întrucât Alianța a luat măsuri pentru a nu fi considerată parte la conflictul din război.

„De ce ar fi controversat? Este adevărat. Acesta este un fapt. Sunt sigur că în viitorul apropiat vom deveni membru de jure al NATO”, a adăugat Reznikov. Reznikov și-a exprimat, de asemenea, speranța că Ucraina va primi aviație occidentală și rachete cu rază lungă de acțiune.

„Am un război în țara mea... îmi lovesc orașele, spitalele, grădinițele, școlile. Ei au ucis mulți civili. Ei sunt o armată de violatori, criminali și jefuitori. Care este următorul nivel de escaladare?”, întreabă ministrul ucrainean.


UPDATE 14:00. ISW notează că rușii controlează probabil cea mai mare parte, dacă nu chiar toată Soledar și probabil că au împins trupele ucrainene în afara periferiei vestice a orașului. Cu toate acestea, Forțele de Apărare neagă această informație, potrivit Institutului american pentru studiul războiului (ISW) și a purtătorului de cuvânt al forțelor de apărare ucrainene din direcția estică, colonelul Serhiy Cherevaty.

Potrivit ISW, apărătorii ucraineni nu mai au o apărare organizată în Soledar, dar mențin poziții în apropierea orașului.

„Trupele rusești au capturat probabil Soledar după ce au cheltuit resurse semnificative pentru o victorie tactică foarte obositoare, care va accelera punctul culminant probabil al epuizării forțelor rusești în apropiere de Bahmut”, notează ISW. În același timp, potrivit analiștilor, trupele rusești ar putea decide să mențină un „ritm constant ridicat” al ofensivei în zona Bahmut.


UPDATE 13:40. Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară), Viaceslav Volodin, a propus vineri modificarea Codului Penal al Rusiei pentru a putea să fie confiscate bunurile ruşilor care au părăsit ţara sub acuzaţiile de incitare la extremism, reabilitarea nazismului sau „discreditarea” armatei ruse, relatează postul de televiziune pe internet Nastoiaşcee Vremea, un proiect al Radio Free Europe/Radio Liberty şi Voice of America, şi agenţia de presă EFE, citează Agerpres.

„Obiectivul acestor oameni este să câştige bunăvoinţă şi să încerce să-şi păstreze starea de bunăstare în străinătate”, susţine Volodin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, într-o postare pe Telegram. Volodin a mai declarat că unii dintre ruşii care au părăsit ţara după declanşarea campaniei în Ucraina „denigrează Rusia, pe locuitorii şi soldaţii săi şi îi susţin în mod deschis pe răufăcători, nazişti şi ucigaşi”.

El subliniază că declaraţiile împotriva ţării şi a militarilor săi pot fi considerate 'apeluri la extremism, reabilitarea nazismului sau discreditarea forţelor armate', delicte prevăzute de Codul penal rus.

„După cum arată practica, măsurile de răspuns existente (la aceste infracţiuni) sunt insuficiente”, consideră Volodin, potrivit căruia „canaliile care au plecat trăiesc confortabil” în afara ţării datorită Rusiei şi a veniturilor pe care le primesc din ţară, „permiţându-şi în acelaşi timp să denigreze public Rusia” şi să-i insulte pe soldaţii şi ofiţerii acesteia.

„În această situaţie ar fi oportun să fie inclusă în articolele respective din Codul penal confiscarea bunurilor pe care ticăloşii le deţin în Rusia, suficiente pentru a compensa prejudiciul cauzat”, a declarat preşedintele Dumei de Stat.

Andrei Klişas, şeful Comisiei pentru legi constituţionale şi construcţia statului din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), consideră că este posibilă punerea în practică a acestei idei după modificarea Codului penal.

Mii de ruşi au plecat din ţară spre Armenia, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Turcia - după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat o 'mobilizare parţială' la 21 septembrie trecut - pentru a nu fi trimişi pe frontul din Ucraina.

În ultimul timp, oficiali de rang înalt din Rusia au început să-i numească pe aceştia drept 'trădători', notează postul de televiziune citat. Astfel, fostul preşedintele Dmitri Medvedev a propus ca cei care au fugit din ţară pentru a scăpa de mobilizare să nu mai fie lăsaţi să intre în Rusia 'până la sfârşitul zilelor lor', iar preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, propusese anterior majorarea impozitelor pentru această categorie de cetăţeni.

De la începutul anului 2022, circa 100.000 de specialişti IT au părăsit Rusia, autorităţile de la Moscova încercând în prezent să-i facă să revină în ţară. În acest scop, din decembrie, Ministerul Dezvoltării Digitale rus discută cu reprezentanţi ai societăţilor şi companiilor un pachet de măsuri pentru revenirea lor, între care exceptarea de la recrutarea în armată şi achitarea zborului înapoi în Rusia, relevă Nastoiaşcee Vremea.

UPDATE 13:15. Ministerul rus al Apărării a anunțat ocuparea completă a orașului Soledar, Bahmut din regiunea Donețk, la 12 ianuarie. Cu toate acestea, Forțele de Apărare ucrainene neagă această informație.

Declarația Ministerului rus al Apărării a fost citată de „RIA Novosti”.

„Capturarea orașului Soledar a devenit posibilă datorită înfrângerii constante prin foc a inamicului de către aviație, forțele de rachete și artilerie”, a citat mass-media Ministerul rus al Apărării.UPDATE 12:50. În urma bombardamentelor din Herson, unul dintre gardieni a fost rănit, anunță șeful Administrației militare regionale din Herson, Yaroslav Yanușevici.

În urma bombardamentelor, 16 autobuze au fost avariate, precum și mașini, depozite și o clădire de pază. Potrivit informațiilor preliminare, unul dintre gardieni a fost rănit.

În plus, fragmentele de obuze au avariat rețelele electrice. Electricienii restabilesc deja alimentarea cu energie electrică. Medicii, poliția și salvatorii lucrează, de asemenea, la fața locului.UPDATE 12:20. Ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecorneu, într-o conversație telefonică cu omologul său ucrainean Oleksiy Reznikov, a anunțat termenii de livrare a tancurilor cu roți AMX-10 RC, scrie REUTERS.

Astfel, Franța speră să livreze tancuri pe roți Ucrainei în două luni. Lecornu a numit astfel de termeni în timpul unei conversații telefonice cu Reznikov la 12 ianuarie. Reznikov însuși a remarcat că discuția cu ministrul francez a fost fructuoasă. El a mulțumit pentru decizia de a furniza AMX-10 RC și a vorbit, de asemenea, despre eficiența lui Crotale.


UPDATE 11:35. Serviciile de informații militare ucrainene estimează că Rusia intenționează să își mărească dimensiunea armatei sale la aproximativ două milioane de soldați. În decembrie, ministrul rus al Apărării a anunțat o creștere a numărului de trupe la 1,5 milioane, a anunțat Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.


În timpul primului val de mobilizare din Rusia, 300 de mii de oameni au fost chemați oficial. Serviciile de informații spun că, după o scurtă pregătire, cei mobilizați sunt trimiși în zona de luptă din Ucraina.

Cei mobilizați sunt instruiți pe terenuri de antrenament atât în Rusia, cât și în Belarus. Serviciile secrete britanice au sugerat că instructorii belaruși au fost implicați în exerciții din cauza lipsei instructorilor ruși. Aceștia se află fie pe linia frontului în Ucraina, fie au devenit deja victime ale ostilităților.

Serviciile de informații militare ucrainene nu exclud ca în zilele următoare Rusia să anunțe un nou val de mobilizare.

Potrivit GUR, alte 500 de mii de persoane ar putea fi convocate atunci.

„Potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei, amploarea activităților de mobilizare desfășurate de țara agresoare indică planurile conducerii sale de a crea o armată de aproximativ două milioane de oameni”, se arată în declarație.

Reamintim că, la 21 decembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că numărul forțelor armate ale Federației Ruse va fi mărit la 1,5 milioane de militari. Pentru recruții din Rusia, vârsta de încorporare crește treptat de la 18 la 21 de ani, iar limita de vârstă este ridicată la 30 de ani.


UPDATE 11:14. Ministra adjunctă a Apărării, Hanna Malyar, a declarat că noaptea în Soledar a fost fierbinte, dar orașul este ținut de forțele armate ucrainene.

Ea a spus că inamicul a aruncat aproape toate forțele principale în direcția Donețk și a menținut o intensitate ridicată a ofensivei. În ciuda condițiilor supraomenești, apărătorii ucraineni rezistă.

„Luptătorii noștri încearcă cu curaj să mențină apărarea. Aceasta este o fază dificilă a războiului, dar vom învinge. Nu există nicio îndoială”, a subliniat Malyar.

În ultimele două săptămâni, ocupanții ruși au încercat să cucerească Soledar printr-un asalt masiv. Fără controlul asupra acestui oraș, inamicul nu va putea avansa mai departe în regiunea Donețk.

Ocupanții au lansat un asalt pe 27 decembrie. Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat că Rusia ar fi putut pierde până la 20.000 de ocupanți în apropiere de Bahmut și Soledar, în regiunea Donețk.

Rusia și-a trimis aproape întregul grup pregătit de luptă pentru a lua cu asalt Soledar.


UPDATE 10:54. În ultimele 24 de ore, apărătorii Ucrainei au ucis 740 de ocupanți. Astfel, pierderile totale de luptă ale inamicului pe întreaga perioadă a războiului la scară largă sunt estimate la 114.130, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, au fost distruse:

  • 3.098 de tancuri (+4);
  • 6.167 de vehicule blindate de luptă (+8);
  • 2.086 de sisteme de artilerie (+4);
  • 4.833 de vehicule și tancuri (+7) și 286 de avioane (+1).

De asemenea, de la începutul invaziei la scară largă, au fost distruse; 437 RAF, 218 mijloace de apărare aeriană, 276 de elicoptere, 1.865 de UAV-uri, 723 de rachete de croazieră, 17 nave/ambarcațiuni și 184 de echipamente speciale.


UPDATE 10:34. Apărătorii ucraineni au respins în cursul nopții atacurile inamicului în 17 localități din regiunea Luhansk și regiunea Donețk. În timpul zilei, inamicul a lansat cinci atacuri cu rachete asupra orașelor pașnice Kostyantynivka, Kramatorsk și Zaporojie.

De asemenea, ocupanții au efectuat 52 de bombardamente cu MLRS și 18 lovituri aeriene, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare au respins atacurile ocupanților în zonele Stelmakhivka, Makiivka și Bilohovka în regiunea Luhansk și Spornoye, Razdolovka, Sol, Krasnaya Hora, Podgorodne, Bakhmut, Kleshchivka, Predtechino, Kurdyumovka, Vodyane, Nevelske, Krasnogorovka, Marinka și Bolshaya Novoselyka în regiunea Donețk”, se arată în comunicat.

Statul Major General notează că nu au fost detectate semne de formare a unor grupuri ofensive inamice în direcțiile Volînia, Polessia, Siversk și Slobojanske.


UPDATE 10:00. Apărătorii Ucrainei se apropie de Kremenna, în regiunea Luhansk. Ofensiva forțelor armate ucrainene continuă, iar rușii nu reușesc să se mențină pe poziții. În plus, ocupanții încearcă să încercuiască Bahmutul în regiunea Donețk, dar nu reușesc să facă acest lucru. Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) au descris situația de pe front și au publicat hărți ale bătăliilor. Potrivit experților, forțele ucrainene resping cu succes atacurile ocupanților ruși.

„Pe 12 ianuarie, forțele ruse și ucrainene au continuat operațiunile ofensive pe linia Svatove-Kreminna. Potrivit Statului Major General ucrainean, forțele ucrainene au respins o ofensivă rusă în apropiere de Stelmahivka (la 16 km vest de Svatove). Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele ruse au distrus grupuri ucrainene de sabotaj și recunoaștere la 44 km nord-vest de Svatove, în apropiere de Kislivka, Olshan, Tabayevka, Krohmale și Pervomaisky, în regiunea Harkov. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins un atac al trupelor rusești în apropiere de Kreminna, ceea ce ar putea indica faptul că forțele ucrainene au continuat să avanseze spre zona populată”, au declarat analiștii.


Experții au citat, de asemenea, informații de la Ministerul britanic al Apărării, care au indicat că luptele grele au continuat în ultimele două zile în apropierea Kreminnei și că trupele rusești au mutat unități ale Diviziei 76 Gardă de Asalt Aeropurtat din cadrul Forțelor Aeropurtate Ruse în secțiunea vulnerabilă Kreminna a liniei frontului. Potrivit Ministerului Apărării, rușii încearcă să tragă concluzii din greșelile lor din regiunea Herson. Astfel, comandanții ruși încearcă să folosească trupele aeropurtate ca forță de reacție rapidă de elită, mai degrabă decât ca forță de menținere la sol pe termen lung.

Experții au analizat, de asemenea, situația din direcția Bahmut. Ei au citat informații de la Statul Major General ucrainean, care indicau că apărătorii noștri au respins atacurile rușilor în apropiere de Bahmut însuși, precum și la 19 km nord-est de oraș, în apropierea mai multor zone populate. În plus, armata ucraineană a respins atacurile inamicului pe o rază de 22 de kilometri la sud-vest de Bahmut, în apropiere de Kleshchyivka și Maiorsk.

„Un blogger rus a afirmat că trupele rusești luau cu asalt pozițiile ucrainene în apropiere de Blagodatnoye (11 km nord-est de Bahmut) și că unități ale grupului Wagner încercau să avanseze la periferia estică a Bahmut. Surse rusești au afirmat că trupele rusești au capturat în totalitate Opytne (la 4 km sud de Bahmut), deși ISW nu poate confirma în mod independent că trupele rusești au făcut acest lucru”, au adăugat analiștii.Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie,1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie, 10 ianuarie, 11 ianuarie și 12 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media