VIDEO/ Mașina inteligentă a poliției, dotată cu sistemul „Eunomia”, a depistat peste 500 de încălcări rutiere în primele două săptămâni de testare

2 februarie 2023, 15:21 Societate 297
Încălcarea limitei de viteză, susprinsă de sistemul digital Eunomia.  Sursa: captură video

Mașina inteligentă a poliției, dotată cu noul sistem digital de monitorizare a traficului rutier „Eunomia Traffic”, a depistat în primele două săptămâni de când a fost pusă în funcțiune 560 de încălcări rutiere. Cele mai frecvente încălcări înregistrate, peste 90%, sunt depășirea limitei de viteză.

În această perioadă, mașina a fost implicată circa cinci ore la monitorizarea traficului rutier, în zile și regiuni diferite, constatând:

- depășirea limitei de viteză – 538 cazuri;

- încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranţă şi convorbirile telefonice - 6 cazuri;

- neacordarea priorității pietonilor – 3 cazuri;

- nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 11 cazuri;

- încălcarea de către conducătorii de vehicule a regulilor de circulaţie rutieră prin comportament agresiv – 1 caz;

- ignorarea de către pietoni a regulilor de circulaţie – 1 caz.

Mașina inteligentă are capacitatea de a fixa în regim digital toate abaterile rutiere comise de șoferi în timpul deplasării, pe ambele sensuri de circulație, grație dotării cu cameră de 360 de grade.

De menționat că noul instrument de constatare a încălcărilor rutiere este în regim de testare pe o perioadă de două luni, iar unele constatări făcute în această perioadă, vor fi ajustate în comun cu implementatorii.

În acest context, Poliția Națională îndeamnă participanții la trafic să conducă regulamentar pentru a nu fi parte a statisticii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media