Zelenskiy cere aliaților Ucrainei să accelereze furnizarea de noi arme: „Rusia speră să prelungească războiul, să ne epuizeze forțele. Așa că trebuie să facem din timp arma noastră”

30 ianuarie 2023, 10:58 Ucraina 74
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: Reuters

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a cerut aliaților Ucrainei să accelereze furnizarea de noi arme pentru a-și ajuta forțele să depășească invazia Rusiei. Liderul de la Kiev a menționat că spus că timpul ar trebui folosit ca armă. Declarațiile au fost făcute în discursul său de duminică seara.

„Viteza de aprovizionare a fost și va fi unul dintre factorii cheie în acest război. Rusia speră să prelungească războiul, să ne epuizeze forțele. Așa că trebuie să facem din timp arma noastră.

Trebuie să grăbim evenimentele, să accelerăm furnizarea și deschiderea de noi opțiuni de armament necesare pentru Ucraina”, a spus
Zelenskiy, potrivit The Guardian.

Președintele ucrainean a remarcat, de asemenea, „rezultatele semnificative ale apărării” în contextul ajutorului militar în ultima săptămână din partea Statelor Unite, Germania, Polonia, Canada, Belgia, Norvegia și Italia.

„Trebuie să facem ca săptămâna viitoare să nu fie mai puțin puternică pentru apărarea noastră”, a adăugat el.

Abordând situația de pe câmpul de luptă, Zelenskiy a descris situația ca fiind „foarte dură”.

„Bakhmut, Vuhledar și alte zone din regiunea Donețk sunt sub atacuri constante ale Rusiei. Există încercări constante de a trece peste apărarea noastră”, a spus el.

„Inamicul... menține o intensitate ridicată a atacurilor”, a accentuat Zelenskiy.

Germania a confirmat că va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina după luni de întârziere și va permite altor țări să-și trimită tancurile de fabricație germană la Kiev.

Totodată, administrația Joe Biden a anunțat că va trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, ca parte a unui acord de 400 de milioane de dolari.

Anterior, președintele ucrainean a declarat că Ucraina ar putea câștiga războiul cu Rusia în acest an dacă sprijinul militar continuă.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media