PSRM va înainta propriul candidat la funcția de primar al Chișinăului. Batrîncea: „L-am susținut pe Ion Ceban în două campanii, acum are drumul său”

24 ianuarie 2023, 13:46 Politică 110
Vlad Batrîncea, deputat fracțiunea BCS.  Sursa: Replica media

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu-l va mai susține pe Ion Ceban la alegerile locale din toamnă și își va desemna propriul candidat la funcția de primar al Chișinăului. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv a formațiunii, Vlad Batrîncea, la emisiunea „Novaia Nedelia/Новая Неделя” de la TV8.

„L-am susținut pe domnul Ceban în două campanii anterioare, când a fost nominalizat de PSRM. El a decis să meargă pe propriul său drum. Este treaba lui. Cu toate acestea, Partidul Socialist va avea cu siguranță propriul său candidat. Avem o echipă foarte puternică la Chișinău”, a spus Batrîncea.

Deputatul a precizat că deocamdată PSRM nu și-a desemnat candidații pentru fotoliul de primar al Capitalei.

„Partidul va decide acest lucru în timp util. Nu avem nevoie de intrigi înainte de timp. Consilierii noștri din Chișinău asigură stabilitatea primăriei și autorităților locale. Votăm bugetul și multe programe. Mai avem 9 luni de lucru la Chișinău. Prin urmare, nu vrem să lansăm cursa de șobolani înainte de timp”, a spus liderul PSRM.

Amintim că la 22 decembrie 2022, șase membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova au fost excluși din rândurile partidului pe motiv de „traseism politic și trădare”, în urma deciziei luate în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM.

Este vorba despre vicepreședinta fracțiunii PSRM în CMC Ludmila Polodiuc; consilierul municipal Grigore Bejenaru, consiliera municipală Eugenia Ceban, mama primarului de Chișinău; consilierul municipal Oleg Șerepitco; deputatul - Gaik Vartanean și vicepretorul sectorului Centru Dumitru Mitioglo.

De menționat că primarul general al municipiul Chișinău, Ion Ceban, a anunțat lansarea partidului „Mișcarea Alternativă Națională”, la 23 august 2022, iar la 17 ianuarie 2023 partidul a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice (ASP).

Potrivit edilului capitalei, care este și fondatorul formațiunii politice, în scurt timp, va începe „procesul de consultări la nivel național, de raioane, la nivel de organizații de profil, sectoriale și va începe constituirea organizațiilor teritoriale.”

Ion Ceban a devenit primar general al municipiului Chișinău din 11 noiembrie 2019.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media