Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nominalizată „Femeia anului 2022”, de către Financial Times

8 decembrie 2022, 21:38 Lifestyle 4583
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată „Femeia anului 2022”, de către cititorii ziarului Financial Times.

În fiecare decembrie, FT Weekend Magazine dedică un număr special celebrării femeilor din întreaga lume care, în ultimul an, s-au remarcat în domeniile lor și au declanșat schimbări pozitive.

„Lista pentru 2022 este acum aici, cu 25 de femei, prezentate de o serie de scriitoare, inclusiv editori FT, actori, sportivi, romancieri, politicieni și antreprenori. Dar Femeile din 2022 nu ar fi completă fără o listă crucială - cea compilată de cititorii noștri fideli”, scria sursa citată, listă în care a fost nominalizată și Maia Sandu.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele..”, se menționează în descrierea nominalizării.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media