Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nominalizată „Femeia anului 2022”, de către Financial Times

8 decembrie 2022, 21:38 Lifestyle 4705
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată „Femeia anului 2022”, de către cititorii ziarului Financial Times.

În fiecare decembrie, FT Weekend Magazine dedică un număr special celebrării femeilor din întreaga lume care, în ultimul an, s-au remarcat în domeniile lor și au declanșat schimbări pozitive.

„Lista pentru 2022 este acum aici, cu 25 de femei, prezentate de o serie de scriitoare, inclusiv editori FT, actori, sportivi, romancieri, politicieni și antreprenori. Dar Femeile din 2022 nu ar fi completă fără o listă crucială - cea compilată de cititorii noștri fideli”, scria sursa citată, listă în care a fost nominalizată și Maia Sandu.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele..”, se menționează în descrierea nominalizării.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media