VIDEO/ Zeci de simpatizanți ai Partidului „Șor” au protestat în fața fabricii „Franzeluța”: Cer ieftinirea pâinii

8 februarie 2022, 13:49 Politică 129
Protestul partidului „Șor” în fața fabricii „Franzeluța”.  Sursa: Partidul Șor/Facebook
Partidul „Șor” și-a scos simpatizanții în stradă și au organziat un flashmob, astăzi, 8 februarie, în fața întreprinderii de stat „Franzeluța”, pentru a-și arăta nemulțumirea față de creșterea prețului la pâine. Protestatarii au cerut demisia Guvernului și ieftinirea produselor de panificație.

„Trăim de azi pe mâine și ne lasă fără pâine”, „Scumpa noastră pâine a devenit și mai scumpă”, „De ce ne luați pâinea de la gură?”, acestea sunt doar câteva fraze folosite pe pancarte, în timpul protestului.

„Jos Guvernul!”, au scandat protestatarii.

„Unde sunt banii pe care ni i-au promis, unde sunt granturile pe care ei le aduc în fiecare zi pe spatele nostru, unde sunt banii pe care-i acumulează ca un drept al nostru, unde sunt banii acumulați în buget, de ce acești bani nu vin la noi. Suntem cetățenii acestei țări care vrem un trai decent”, a afirmat o protestară.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a anunțat că compania Franzeluța a luat decizia de a ajusta prețurile pentru că întreprinderea activa în ultimele luni în pierdere” și a anunțat că guvernarea este în căutarea de noi posibilități „pentru a fi alături de oameni în această perioadă dificilă.”

Societatea pe Acțiuni „Franzeluța” a anunțat marți, 1 februarie, despre creșterea prețurilor pentru întregul asortiment de pâine. Nu va fi scumpită doar pâinea socială „Chișinău”, iar compania a decis suplinirea volumului de producție în rețeaua de magazine specializate. Decizia, potrivit unui comunicat al întreprinderii, a fost adoptată din cauza noilor tarife la gaze naturale, combustibil și energie electrică.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media