Un lot de bijuterii din chihlimbar de contrabandă și camionul în care erau transportate au fost confiscate în folosul statului

23 decembrie 2021, 10:01 Justiție 154
Bijuterii din chihlimbar.  Sursa: PCCOCS

Un lot de bijuterii din chihlimbar în valoare de peste jumătate de milion de lei, depistate la ieșirea din țară prin portul vamal Giurgiulești, precum și contravaloarea de peste 900.000 lei a unui mijloc de transport și a semi-remorcii folosite la tentativa de contrabandă, au fost confiscate în folosul statului. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, a obținut confiscarea bunurilor într-un dosar de contrabandă la Judecătoria Cahul.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Sud, a obținut într-o cauză de contrabandă la Judecătoria Cahul confiscarea unui lot de bijuterii din chihlimbar care nu au fost declarate în vamă, precum și contravaloarea de peste 900.000 lei a mijlocului de transport și semi-remorcii folosite la comiterea infracțiunii – sumă care o depășește pe cea a bijuteriilor confiscate, care cifrează peste 500.000 lei”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Tentativa de contrabandă a avut loc în ianuarie 2021, la postul vamal Giurgiulești. Lotul de bijuterii au fost depistate la un tânăr care se îndrepta spre Turcia.

Acesta conducea un autocamion cu numere de înmatriculare din Rusia și cu semiremorcă.

Șoferul a spus vameșilor că nu transporta în autocamion bunuri care trebuie supuse declarării. Totuși, inspectorii de la Serviciul Vamal au supus autocamionul verificării cu scanerul mobil, iar în pereții și frigiderul habitaclului au fost depistate peste 1 250 de bijuterii din chihlimbar – brățări și coliere.

Ulterior, sub conducerea procurorilor PCCOCS, la domiciliul acestuia din raionul Vulcănești oamenii legii au ridicat un alt lot de bijuterii de chihlimbar, care de asemenea a fost supus confiscării.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media