DOC/ Starea de urgență în capitală, prelungită până la 15 martie: Hotărârea aprobată de CESP a municipiului Chișinău

13 ianuarie 2022, 14:19 Sănătate 83
Oameni pe stradă.  Sursa: Replica Media

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a prelungit starea de urgență până la data de 15 martie în contextul situației epidemiologice nefavorabile privind infecția cu COVID-19 și prognozele de majorare a riscului de import cu o răspândire rapidă și dominantă a tulpinii mutante Omicron.

În acest context, rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, precum și respectarea distanței fizice de minim un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

De asemenea, Comisia solicită suportul Ministerului Afacerilor Interne în monitorizarea respectării de către cetățeni a măsurilor de sănătate publică, inclusiv în piețe și centre comerciale, spații de așteptare și în transportul public de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Hotărârea CESP aprobată la 13 ianuarie:

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media