Noul pod rutier de pe șoseaua Balcani a fost deschis pentru circulație. Cât au costat lucrările de reabilitare

28 decembrie 2021, 18:00 Auto 128
Podul de pe șoseaua Balcani.  Sursa: gov.md

Circulația pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al autostrăzii M1, a fost deschisă. Podul a lărgit cu 2 benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă.

Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova. Podul peste râul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Odată cu numirea noului Guvern, în august, curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întârziere, astfel încât până la sfârșitul anului 2021 podul să fie funcțional.

„Un rol important în accelerarea lucrărilor la acest obiect de infrastructură l-a avut noua administrație a ASD și viceprim-ministrul Andrei Spînu care au ținut la control proiectul din prima zi a noului Guvern. Ne-am asigurat că responsabilii de implementarea proiectului și autoritățile colaborează pentru a finaliza lucrările cu responsabilitate și cât mai rapid. Pe mai multe șantiere veșnice, moștenite de la guvernările precedente, se atestă o înviorare și cred că în primăvară lichidăm restanțele și pornim șantiere noi”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, prezentă la deschiderea podului.

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media