Partidul ȘOR susține că o protestatară ar fi fost agresată fizic și verbal de o trecătoare

20 septembrie 2022, 14:32 Societate 240
protest cu corturi la Parlament, Partiudul ȘOR.  Sursa: Replica Media
Noi incidente cu implicarea protestatarilor instalați în corturile din scuarul Parlamentului. Reprezentanții partidului ȘOR, care este organizatorul acțiunii de protest, susțin că o participantă la manifestație ar fi fost agresată fizic și verbal de către o femeie care trecea prin zonă. Într-un comunicat de presă, aceștia au îndemnat forțele de ordine să asigure protecția persoanelor care protestează.

Provocările continuă și în a treia zi de protest în „Orașul Schimbării” din scuarul Parlamentului, acolo unde oamenii protestează în regim non-stop. În această dimineață, o protestatară a fost agresată fizic și verbal de către femeie care trecea prin zonă.

Aceasta a înjurat și bruscat o protestatară doar pentru faptul că aceasta din urmă a refuzat să fie filmată”, spun reprezentații partidului ȘOR.

În acest context, partidul „ȘOR” au cerut autorităților statului, în special forțelor de ordine, să asigure protecția și dreptul oamenilor la proteste.

De asemenea, i-a îndemnat pe oamenii care protestează să manifeste un comportament decent, să nu încalce ordinea publică și să conlucreze cu poliția.

Solicitată de Replica Media, ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, a declarat că nu poliția nu a înregistrat un alt caz de agresiune cu implicarea manifestanților cu excepția incidentului în care a avut de suferit o polițistă aflată la datorie.

Marți, mai devreme, oamenii legii au anunțat că o protestatară, participantă la manifestația din scuarul Parlamentului a agresat o polițistă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, care se afla în serviciu la menținerea ordinii publice.

La fel, marți IGP a acuzat protestatarii care se află în corturi că au un comportament antisocial - blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, fumează în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice și atenționează că asemenea acțiuni contravin prevederilor Legii și au cerut organizatorilor să monitorizeze acțiunile participanților la protest.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media