Un tânăr a urcat beat la volan, la Orhei: Testul alcoolscopic a depistat o concentrație de 0.82 mg/l alcool în aerul expirat

27 septembrie 2022, 16:08 Justiție 124
Aparatul Drager arată o concentrație de 0.82 mg/l alcool în aerul expirat.  Sursa: politia.md

Un bărbat de 29 de ani din Orhei s-a ales cu dosar penal, după ce ar fi urcat în stare de ebrietate la volan, punând în pericol atât propria viață cât și a celorlalți participanți la traficul rutier. Incidentul a avut loc luni, 26 septembrie, după ora 23:00, în timp ce un echipaj al Inspectoratului de poliție Orhei a observat că la intersecția străzilor M. Eminescu cu V. Lupu, șoferul unui automobil de marcă Hyundai, a ignorat cerințele indicatorului p. 3.20.2 (virarea la stânga interzisă).

Șoferul, fiind supus testării alcoolscopice, aparatul Drager a arătat o concentrație de 0.82 mg/l alcool în aerul expirat.

Autovehiculul a fost dus la parcarea specială, iar bărbatul urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată, pentru care riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Poliția amintește că nerespectarea regulilor de circulaţie şi neadaptarea conduitei la condiţiile de trafic de către unii conducători auto, pot fi factori de risc care pot genera o creştere a numărului de accidente rutiere.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media