Anticorupție.md/ Judecătorul Oleg Melniciuc, implicat într-un scandal de posibilă hărțuire sexuală la adresa unei studente, mustrat de Colegiu Disciplinar

29 septembrie 2022, 09:57 Justiție 284
Oleg Melniciuc.  Sursa: anticorupție.md

Colegiul Disciplinar i-a dat mustrare judecătorului Oleg Melniciuc, implicat într-un scandal de posibilă hărțuire sexuală la adresa unei studente. Decizia a fost luată în data de 23 septembrie curent, după ce membrii colegiului au fost sesizați de directoarea Colegiului „Alexei Mateevici” din Chișinău, Victoria Bercu, unde studiază fata, scrie anticorupție.md.

„Plenul Colegiului disciplinar a aplicat judecătorului Melniciuc Oleg de la Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani) sancțiunea disciplinară sub formă de „mustrare”, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 4 alin. (1) lit. p) din aceeași Lege”, se arată în decizia Colegiului Disciplinar, transmite anticorupție.md.

Articolele citate se referă la „manifestații care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, comise în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în afara acestora”.

Amintim că, judecătorul instanţei de contencios administrativ a Judecătoriei Chişinău, Oleg Melniciuc, a fost acuzat de o elevă de la Colegiul „Alexei Mateevici” de hărţuire sexuală, potrivit portalul Anticoruptie.md. Sursa a scris că magistratul a respins acuzaţiile şi a spus că este vorba de o răzbunare pusă la cale de persoane influente nemulţumite de decizia pe care a luat-o în privinţa lor.

Totuși, sesizarea procurorului-șef interimar, Dumitru Robu, privind eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale în privința unui judecător în baza art. 173 Cod Penal - Hărțuirea sexuală a fost respinsă de CSM.

De asemenea, menționăm că procurorul-șef interimar Dumitru Robu a obținut de la CSM, în ședința din 24 mai, suspendarea din funcție a judecătorului Oleg Melniciuc, condamnat de prima instanță la șapte ani de închisoare pentru îmbogățire ilicită și fals în acte publice.

Judecătorul Oleg Melniciuc, primul magistrat din Republica Moldova trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită și fals în acte publice, susține că sentința Judecătoriei Chișinău prin care a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare este „neîntemeiată”.

De menționat că Oleg Melniciuc s-a judecat anterior cu Consiliul Superior al Magistraturii, după ce la 28 mai 2019 plenul CSM la suspendat din fotoliul de judecător. Atunci însă a obținut câștig de cauză în ultima instanță, după ce Curtea Supremă de Justiție, printr-o hotărâre irevocabilă din 23 septembrie 2020, a respins recursul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la anularea deciziei Curții de Apel Chișinău privind repunerea în funcție a acestuia.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media