LIVE TEXT, Război în Ucraina, ziua 220. Forțele ucrainene au arborat steagul Ucrainei în orașul Lyman / Rusia a pierdut aproximativ 59 610 de soldați în războiul împotriva Ucrainei

1 octombrie 2022, 09:39 Ucraina 186
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 220-a zi de rezistență în fața Rusiei, după ce armata rusă a invadat statul vecin, la 24 februarie .

Cu dreptul său de veto, Rusia a blocat rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind nerecunoașterea modificărilor la granițele Ucrainei. Rezoluția a condamnat organizarea de către Rusia a pseudo-referendumurilor ilegale în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Ucrainei și a declarat că aceste „referendumuri” sunt invalide.

Banca Mondială a anunțat alocarea a 530 de milioane de dolari SUA suplimentare pentru a ajuta guvernul Ucrainei să răspundă nevoilor urgente cauzate de războiul ruso-ucrainean. Această finanțare este oferită prin garanții de credit din Marea Britanie (500 milioane USD) și Danemarca (30 milioane USD).

Săptămâna viitoare, Statele Unite vor anunța un nou pachet de ajutor de securitate pentru Ucraina. Un anunț în acest sens a fost făcut de consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, care a condamnat Rusia pentru pseudo-referendumuri și anexarea regiunilor Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina.

UPDATE 17:13. Autoritățile ucrainene au găsit cadavrele a cel puțin 20 de persoane în mașini dintr-un convoi civil, în apropierea orașului Kupiansk din regiunea eliberată Harkov, susține guvernatorul regiunii, Oleh Syniehubov, transmite The Kyiv Independent.

Potrivit site-ului de știri Suspilne, în convoi se aflau șase mașini, ciuruite de gloanțe și arse.

Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că 10 dintre cele 20 de victime sunt copii.


UPDATE 16:15. Un consilier prezidențial ucrainean a respins cel mai recent apel al președintelui rus Vladimir Putin pentru ca Kievul să revină la masa negocierilor – declarând că nu are rost să fie purtate discuții cu cei care „dansează pe oase”.

Într-un tweet, Mihailo Podolyak spune că negocierile vor fi posibile doar cu un „nou președinte al Rusiei” – reiterând o afirmație din partea șefului său, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy.

Vineri, Putin a cerut Ucrainei „să înceteze ostilitățile și să revină la masa de negocieri”, în timp ce a anunțat anexarea a patru regiuni ocupate de Rusia din Ucraina.

Mișcarea a urmat așa-ziselor referendumuri asupra acelor regiuni care se alătură Rusiei - voturi care au fost denunțate de Kiev și aliații săi occidentali ca fiind o falsă.


UPDATE 15:40. Preşedintele rus Vladimir Putin a amânat cu o lună efectuarea stagiului militar în această toamnă din cauza saturaţiei centrelor de recrutare ca urmare a mobilizării parţiale pentru campania militară din Ucraina, a explicat sâmbătă Kremlinul, transmite EFE.

„Acum centrele de înrolare sunt foarte saturate ca urmare a mobilizării parţiale. Pentru a nu agrava şi mai mult această congestie, s-a luat această decizie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia RIA Novosti.

Peskov s-a declarat convins că decizia va permite combinarea atât a fluxului bărbaţilor mobilizaţi, cât şi a recruţilor care trebuie să-şi efectueze serviciul militar obligatoriu.

Circa 120.000 de persoane cu vârste între 18 şi 27 de ani, care au fost chemaţi să se încorporeze, urmează să-şi înceapă serviciul militar obligatoriu la 1 noiembrie, în loc de 1 octombrie, aşa cum este tradiţia, scrie EFE și Agerpres.


UPDATE 14:10.Mongolia spune că este pregătită să elibereze permise de ședere tuturor cetățenilor ruși care le solicită. Anunțul vine pe fondul unui exod rusesc către țările vecine, declanșat de anunțul președintelui Vladimir Putin cu privire la o mobilizare militară parțială pe 21 septembrie.

Șeful agenției de imigrare din Mongolia, Nerguin Uuganbayar, nu a precizat durata permiselor. El a spus că 6.268 de ruși au intrat prin Altanbulag, un oraș de la graniță, în ultima săptămână.


UPDATE 13:40. Armata ucraineană a arborat steagul național al Ucrainei pe indicatorul de intrare în orașul Lyman, regiunea Donețk. Înainte de asta, a devenit cunoscut faptul că Forțele Armate au înconjurat aproximativ 5 mii de ocupanți în zona orașului.

Șeful Biroului Președintelui Andriy Yermak a publicat un videoclip despre modul în care apărătorii ucraineni au arborat steagul național al Ucrainei în Lyman.



UPDATE 13:01. Cinci persoane, inclusiv un bebeluș de trei luni, au fost rănite sâmbătă în urma unui atac rusesesc cu rachete asupra orașului Nikoalev, a anunțat primarul orașului Oleksandr Sienkevych, transmite The Kyiv Independent.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitaliy Kim, a declarat că Rusia a atacat orașul cu rachete de tip S-300. Una dintre ele a lovit o clădire de apartamente cu cinci etaje din centrul orașului , iar ultimele două etaje au fost distruse.


UPDATE 12:20. De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în ziua de 1 octombrie, Rusia a pierdut aproximativ 59 610 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 530 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

  • tancuri - 2 354;
  • vehicule blindate de luptă - 4.949;
  • sisteme de artilerie - 1397;
  • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 336;
  • echipamente de apărare aeriană - 176;
  • aeronave - 264;
  • elicoptere - 226;
  • echipamente auto și autocisterne - 3786;
  • nave, bărci - 15;
  • drone de nivel operațional și tactic - 1009;
  • echipamente speciale - 131;
  • rachete de croazieră - 246.

UPDATE 11:50. Miniștrii de externe din țărilor G7 și șeful diplomației UE au asigurat vineri că nu vor recunoaște presupusele anexări ale Rusiei în Ucraina și nici „referendumurile” false desfășurate sub amenințarea armelor, într-o declarație comună adoptată ca urmare a decretelor de anexare a regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie semnate de președintele Vladimir Putin, scrie Calea Europeană.

În declarația adoptată, miniștrii de externe ai G7 ai Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit, Statelor Unite ale Americii și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, condamnă în cei mai fermi termeni posibili războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și încălcările continue ale suveranității, integrității teritoriale și independenței Ucrainei.


UPDATE 10:15. Pe 30 septembrie, ocupanții l-au răpit pe directorul general al centralei nucleare Zaporojie Igor Murashov pe drumul de la CNE până la orașul Energodar, scrie Hromadske. Rușii i-au oprit mașina, au reținut forțat și l-au dus pe bărbat spre o destinație necunoscută. Acest lucru se precizează în declarația șefului companiei de stat „Energoatom” Petr Kotin.

El a menționat că în prezent nu există informații despre locul unde se află directorul general al ZNPP și despre soarta acestuia. „Directorul general al ZNPP este persoană autorizată. El poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și de radiații a CNE Zaporizhzhya. Detenția sa creează un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa”, a spus Kotin.


UPDATE 09:20. Săptămâna viitoare, Statele Unite vor anunța un nou pachet de ajutor de securitate pentru Ucraina. Acest lucru a fost declarat de consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, citat de Reuters.

După cum notează publicația, Sullivan a făcut această declarație, condamnând Rusia pentru pseudo-referendumuri și anexarea regiunilor Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina.

SUA au anunțat cel mai recent pachet de ajutor militar pentru Ucraina pe 28 septembrie - acesta includea 18 sisteme de rachete HIMARS și muniție pentru acestea și o serie de alte arme în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari.

În plus, pe 30 septembrie, Congresul SUA a aprobat în cele din urmă proiectul de lege de cheltuieli temporare, care prevede un nou ajutor de 12,3 miliarde de dolari pentru Ucraina. În special, vorbim de 3 miliarde de sprijin militar și 4,5 miliarde de ajutor economic pentru guvern.

În mai, președintele american Joe Biden a semnat o lege privind ajutorul pentru Ucraina pentru aproape 40 de miliarde de dolari. Aproape 24 de miliarde de dolari din această sumă sunt destinate asistenței de securitate și apărare pentru Ucraina. De atunci, Statele Unite au alocat în mod regulat noi pachete de ajutor din această sumă.


UPDATE 09:08. Pe 30 septembrie, Banca Mondială a anunțat alocarea a 530 de milioane de dolari SUA suplimentare pentru a ajuta guvernul Ucrainei să răspundă nevoilor urgente cauzate de războiul ruso-ucrainean. Acest lucru se precizează în comunicatul de presă al Băncii Mondiale.

Această finanțare este oferită prin garanții de credit din Marea Britanie (500 milioane USD) și Danemarca (30 milioane USD).

Până în prezent, Banca Mondială a mobilizat aproape 13 miliarde de dolari în finanțare de urgență pentru Ucraina, inclusiv angajamente de la donatori. Dintre aceste fonduri, 11 miliarde de dolari au fost plătite integral, se arată în raport.

„Ajutorul a permis Ucrainei să continue să ofere servicii publice de bază populației și a atenuat consecințele pierderilor la scară mare cauzate de război”, a menționat serviciul de presă al Băncii Mondiale. Reamintim că, pe 17 septembrie, Ministerul Finanțelor de la Kiev a anunțat că bugetul de stat al Ucrainei a primit 1,5 miliarde de dolari ajutor din partea Statelor Unite, pe care americanii i-au transferat prin Banca Mondială.


UPDATE 09:00. Delegația Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU a folosit dreptul de membru permanent și a folosit dreptul de veto în timpul votului pentru rezoluția de condamnare a pseudo-referendumurilor din Ucraina și de apel să nu recunoască nicio modificare a granițelor ucrainene, scrie CNN.

Votul a avut loc în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate de vineri, 30 septembrie, relatează CNN. Rezoluția a condamnat organizarea de către Rusia a pseudo-referendumurilor ilegale în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Ucrainei și a declarat că aceste „referendumuri” sunt invalide.

Rezoluția ar cere, de asemenea, Federației Ruse „să-și retragă imediat, complet și necondiționat toate forțele militare de pe teritoriul Ucrainei”.

Zece țări au votat pentru rezoluție: Albania, Franța, Ghana, Irlanda, Kenya, Mexic, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite.

Rusia a fost singura țară care s-a opus. Încă patru state s-au abținut - Brazilia, Gabon, India și China.

Cu toate acestea, din cauza votului „împotrivă” unui membru permanent al Consiliului de Securitate, proiectul de rezoluție nu a fost adoptat.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie și 30 septembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media