Punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sunt nefuncționale. Poliția de frontieră îndeamnă cetățenii să amâne călătoriile în țara vecină

15 noiembrie 2022, 23:03 Societate 89
Frontiera moldo-ucraineană.  Sursa: IGPF

Toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sunt nefuncționale, a anunțat marți, 15 noiembrie, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. Totul din cauza defecțiunilor tehnice la baza de date a Serviciului Vamal al Ucrainei, ca urmare a atacurilor masive cu rachete ale forțelor armate ruse asupra țării vecine.

În aceste circumstanțe, Poliția de Frontieră a pus în aplicare planul de contingență de comun cu colegii ucraineni, astfel ca în PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe să fie posibilă, pe sensul de intrare în Moldova, autorizarea trecerii frontierei de stat și pentru mijloacele de transport.

IGPF informează că în alte puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene se permite doar trecerea pentru pietoni.

În contextul situației create, Poliția de frontieră recomandă participanților la trafic să amâne călătoriile în Ucraina și în permanență să se informeze doar din surse oficiale.

Mai devreme Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că odată cu întreruperea energiei electrice din seara zilei de marți, a fost pus în aplicare Planul de Contingență Național, pentru situațiile generate de deconectări de la rețelele electrice.

Acest document prevede măsuri și acțiuni speciale de asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, precum și asigurarea funcționării activităților la sediile instituționale, în cazul deconectărilor de la sistemul energetic.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media