Veste bună pentru mediul de afaceri. Autorizația sanitară va fi exclusă pentru activitățile ce nu au impact pentru sănătatea publică

30 noiembrie 2022, 12:19 Sănătate 310
Centrul de sănătate publică.  Sursa: anticoruptie.md

O nouă inițiativă legislativă pentru îmbunătățirea climatului de afaceri prin eliminarea unor obligații și cerințe birocratice excesive a fost lansată de un grup de deputați. Deputata Marina Morozova a anunțat că modificările la Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice presupun excluderea obligației autorizării sanitare de funcționare pentru obiectivele în care se desfășoară activități ce nu au impact pentru sănătate publică.

Astfel, proiectul va permite asigurarea previzibilității și regulilor clare pentru mediul de afaceri, în partea ce vizează categoriile de produse, servicii și activități care se supun autorizării sanitare. Procedurile de organizare a autorizării sanitare, formelor de autorizare sanitară specifice categoriilor de produse şi servicii, termenele de eliberare a documentelor respective urmează să fie stabilite de Guvern.

Totodată, este prevăzută dispunerea autorizării sanitare de funcționare a obiectivelor în funcție de activitatea desfășurată în cadrul acestora, indiferent de modul de finanțare a obiectivelor, de dreptul de proprietate asupra acestora sau de faptul dacă sunt nou-construite, reconstruite, reprofilate și modernizate sau sunt funcționale.

Proiectul va fi propus spre examinare în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media