57 de instituții de învățământ profesional tehnic au primit tehnică de calcul

2 decembrie 2022, 14:05 Educație 71
Tehnică de calcul.  Sursa: mec.gov.md

57 de instituții de învățământ profesional tehnic au primit tehnică de calcul pentru scopuri educaționale. Aceasta vine să contribuie la promovarea calității procesului educațional și la procesul de digitalizare a învățământului profesional tehnic, să stimuleze utilizarea și dezvoltarea materialelor digitale de învățare.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) implementează mai multe acțiuni orientate spre digitalizarea învățământului profesional tehnic, printre care: utilizarea sistemului de management în educație (SIME), implementarea modului e-admitere, utilizarea registrului electronic, elaborarea și dezvoltarea materialelor digitale de învățare ș.a.

Prezenți la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu și reprezentantul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei Vladimir Fonar au îndemnat instituțiile beneficiare să utilizeze cât mai eficient tehnica și tehnologiile informaționale, atât în organizarea, cât și în managementul procesului educațional.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media