57 de instituții de învățământ profesional tehnic au primit tehnică de calcul

2 decembrie 2022, 14:05 Educație 59
Tehnică de calcul.  Sursa: mec.gov.md

57 de instituții de învățământ profesional tehnic au primit tehnică de calcul pentru scopuri educaționale. Aceasta vine să contribuie la promovarea calității procesului educațional și la procesul de digitalizare a învățământului profesional tehnic, să stimuleze utilizarea și dezvoltarea materialelor digitale de învățare.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) implementează mai multe acțiuni orientate spre digitalizarea învățământului profesional tehnic, printre care: utilizarea sistemului de management în educație (SIME), implementarea modului e-admitere, utilizarea registrului electronic, elaborarea și dezvoltarea materialelor digitale de învățare ș.a.

Prezenți la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu și reprezentantul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei Vladimir Fonar au îndemnat instituțiile beneficiare să utilizeze cât mai eficient tehnica și tehnologiile informaționale, atât în organizarea, cât și în managementul procesului educațional.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media