DOC/ Se caută un director la Spitalul Clinic din Bălți. Ion Mihăilă, unul din candidați, anunță că se retrage din concurs: „Regret enorm gradul de politizare la care s-a ajuns”

8 septembrie 2022, 14:44 Sănătate 1307
Spitalul din Bălți.  Sursa: scmb.md

În concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic din Bălți a rămas un singur pretendent. Asta după ce unul dintre candidați, Ion Mihăilă a anunțat astăzi că se retrage din concurs. Fostul pretendent la acestă funcție acuză politizarea excesivă a competiției după ce în mai multe surse de informație au apărut acuzații nefondate în adresa sa și pentru care solicită dreptul la replică.

Reacția lui Ion Mihăilă vine după ce publicația NordNews a publicat o investigație în baza unor informații furnizate de fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru. Într-o serie de postări pe facebook, Spătaru spunea că Mihăilă ar fi promovat de către Ministerul Sănătății și că ar fi prezentat un dosar incomplet, lucru negat de candidat. De asemenea i se impută mai multe încălcări în activitățile pe care le-a desfășurat în cadrul unei companii farmaceutice și că și-ar ascunde CV-ul.

Mihăilă respinge acuzațiile care i se aduc și printr-un drept la replică trimis pe emailul redacției, oferă mai multe detalii despre lucrurile grave care i se imput. Vedeți mai jos reacția integrală a acestuia.

De menționat că în urma primei etape a concursului, pentru ocuparea funcției de director al Spitalului Clinic din Bălți care aparține Ministerului Sănătății, au rămas 2 pretendenți, actuala vicedirectoare medicală și directoare interimară a instituției, Ala Condrea, o apropiată a ex-deputatei Arina Spătaru și Ion Mihăilă. Urmează că decizia finală privind numirea unui director să fie luată de comisia Ministerului Sănătății instituită special pentru acest caz.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media