Marea Britanie îngheață active rusești în valoare de 20,5 miliarde de dolari

10 noiembrie 2022, 18:48 UE 87
Marea Britanie.  Sursa: see.news

Marea Britanie a înghețat activele deținute de oligarhii ruși, alte persoane și entități pentru invazia pe scară largă a Ucrainei de către Moscova, care împreună reprezintă 20,5 miliarde de dolari, potrivit guvernului Regatului Unit.

Rusia a devenit cea mai sancționată națiune a Marii Britanii, lăsând în urmă Libia și Iran, conform Oficiului de Implementare a Sancțiunilor Financiare.

„Mesajul nostru este clar: nu îi vom permite lui Putin să reușească în acest război brutal”, a spus secretarul economic al Trezoreriei, Andrew Griffith.

De când Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei pe 24 februarie, Regatul Unit a sancționat peste 1.200 de persoane și 120 de entități din Rusia, inclusiv oameni de afaceri de rang înalt, companii și politicieni importanți, potrivit guvernului Regatului Unit.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a invada țara vecină.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, mai multe țări au extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media