Japonia și OMS au oferit Minsiterului Sănătății echipamente în valoare de 1,3 milioane de dolari

1 noiembrie 2022, 15:02 Sănătate 143
Donație din partea Japoniei.  Sursa: ms.gov.md

Echipamente pentru menținerea lanțului frig a vaccinurilor, reagenți, consumabile și dispozitive pentru rețeaua națională de laboratoare, inclusiv pentru primul laborator microbiologic mobil din țară, au fost donate Ministerului Sănătății de Guvernul Japoniei și Organizația Mondială a Sănătății.

Totodată, OMS a procurat, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, echipamente destinate secțiilor de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medicale, în total 12 ventilatoare pulmonare, care vor fi livrate în curând în țară. Valoarea totală a donației oferite constituie 1,3 milioane de dolari.

Laboratorul mobil din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică este destinat efectuării investigațiilor microbiologice, ca răspuns în situații de urgență de sănătate publică de origine biologică. Acesta va consolida capacitățile rețelei naţionale de observare şi control de laborator din Republica Moldova.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media