UE pregătește un alt ajutor financiar de opt miliarde de euro pentru Ucraina, potrivit unei surse guvernamentale germane

4 august 2022, 20:27 Externe 42
Uniunea Europeană și Ucraina.  Sursa: europarl.europa.eu

Uniunea Europeană intenționează să pregătească un alt pachet de finanțare pentru Ucraina până în septembrie, care se va ridica la aproximativ 8 miliarde de euro, a declarat o sursă guvernamentală germană, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

O parte a pachetului ar urma să fie alcătuită din granturi nerambursabile, în timp ce o altă parte va consta în împrumuturi, a declarat joi un oficial guvernamental pentru jurnaliști.

Liderii europeni au convenit la finele lunii mai să mobilizeze o asistență macrofinanciară excepțională suplimentară de până la 9 miliarde de euro pentru Ucraina, în 2022, cu scopul de a acoperi nevoile urgente de lichidități ale guvernului de la Kiev.

Germania contribuise cu 1 miliard de euro la pachetul din mai, pe care l-a plătit deja și va continua să contribuie și la noul pachet de ajutor, a precizat sursa, adăugând că alte țări din UE, precum Italia și Franța, s-au abținut până acum și că Berlinul este în contact strâns cu partenerii săi europeni și cu Comisia Europeană pe această temă.

Ajutorul preconizat ar trebui să susțină bugetul guvernului ucrainean, în timp ce ajutorul militar, umanitar și de reconstrucție va fi finanțat din alte surse, a adăugat sursa.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media