VIDEO/ Miting anti-guvernare întrerupt la Vulcănești. Susținătorii socialiști, revoltați de discursul unui participant, iar cameramanul Nokta.md a fost agresat

15 august 2022, 12:34 Politică 757
Mitingul de la Vulcanesti.  Sursa: nokta.md

Un nou miting anti-guvernare și împotriva prețurilor mari la gaz a avut loc duminică, 15 august la Vulcănești în regiunea autonomiei găgăuze. Acesta însă, a fost întrerupt subit după ce s-au încins spiritele. Asta după discursul unui activist din autonomie care a cerut participanților să nu devieze de la subiectul manifestații și a criticat activitatea fostului președinte Igor Dodon, transmite portalul nokta.md.

Simpatizanților socialiști nu le-a plăcut discursul și au încercat să-i ceară socoteală activistului. A fost nevoie de intervenția poliției ca lucrurile să nu degenereze. Pentru a calma spiritele, organizatorii au anunțat că mitingul a fost compromis, îl încheie și au îndemnat oamenii să vină peste 2 săptămâni la un alt protest.

Până la incident, au mai luat cuvântul primarul Vulcăneștiului Victor Petrioglo, ales pe listele formațiunii Partidul Nostru, mai mulți deputați ai Aunării Populare de la Comrat, unul din fondatorii autonomiei Ivan Burgudi, fost simpatizant PD, iar organizatorul manifestației a fost activistul pro-rus din regiune, Mihail Vlah.

Vlah a criticat dur guvernarea de la care a cerut 300 de milioane de lei pentru a compensa tarifele la energie din această vară și s-a arătat nedumerit de pasivitatea tinerilor găgăuzi care nu se luptă pentru autonomia regiunii așa cum au făcut-o părinții lor.La finalul evenimentului, unii dintre participanții la mitinig l-au agresat pe cameramanul Nokta.md. Fii fostului ales local Dmitri Topal s-au arătat deranjați că sunt filmați. Unul dintre ei l-a agresat fizic, iar altul l-a amenințat cu răfuiala fizică și că el personal îl va „tunde” pe camaeraman, mai transmite Nokta.md.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media