Reacția nașului de cununie al ex-deputatului transfug Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant, la perchezițiile din dosarul spălării a peste 2 milioane de euro: „Acțiuni de prost gust, efectuate în baza unui dosar intentat la comandă”

15 august 2022, 13:36 Justiție 438
Valentin Vizant.  Sursa: Valentin Vizant/Facebook

Nașului de cununie al ex-deputatului transfug Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant, unul dintre cei patru suspecți în dosarul spălării a peste două milioane de euro, în care este vizată și fosta primară interimară a municipiului Chișinău, Silvia Radu, se declară surprins de perchezițiile efectuate de oamenii legii și susține că dosarul este unul „intentat la comandă”.

Într-o postare pe Facebook, acesta spune că nu se află actualmente în țară, dar „în timpul apropiat” va prezenta opiniei publice „informații referitor la numele celor care au comandat acest dezmăț”.

„Consider aceste perheziții drept acțiune de prost gust, efectuate în baza unui dosar intentat la comandă, fără niciun suport juridic. Am aflat că Încheierea privind petrecerea perchezițiilor a fost emisă încă la 19 iulie. Până în prezent nu am fost solicitat în niciun fel de către procurori sau alți reprezentanți ai forțelor de ordine. Fără nicio obiecție din partea Poliției de Frontieră am ieșit din țară.

Persoane care au pus la cale toate aceste fărădelegi consideră că justiția se face prin mediatizarea unor percheziții fără niciun un fel de argumente în proces. De mai mulți ani activez în domeniul aviației civile, având afaceri în diferite țări. Pe parcursul acestor ani, nu am avut pretenții față de activitatea companiilor conduse de mine”, a scris suspectul pe pagina sa de Facebook.

În dimineața de 15 august, oamenii legii au reținut o persoană în urma acțiunilor de urmărire penală în dosarul de spălare a banilor în care sunt vizați patru indivizi, inclusiv fosta directoare a Union Fenosa și ex-primara generală interimară de Chișinău, Silvia Radu.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că, pe lângă fosta primară intrimară a Chișinăului, Silvia Radu, potrivit Deschide.md, persoanele vizate în dosar sunt fostul șef al AAC, Eugeniu Costei și Igor Sandulescu, care ar fi suspectați că între 2012 și 2019 ar fi spălat bani în sumă de 1,9 milioane de euro, 900 de mii de dolari și alte 3,5 milioane de euro, pe care i-ar fi primit de compania lui Valentin Vizant, Aviation Consulting Team.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media