Bicicliștii la protest în PMAN. Cer șosele mai sigure după ce campioana Moldovei la ciclism 2022 a fost grav acidentată pe un traseu din Strășeni

29 august 2022, 18:05 Societate 322
Bicicliștii, la protest în PMAN.  Sursa: Maxim Chumass/Facebook

Un grup de tineri au organizat luni, 29 august, o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a atrage atenția asupra bicicliștilor ca participanți la trafic și asupra lipsei infrastructurii rutiere pentru bicicliști. În special, manifestația a fost organizată în semn de solidaritate cu Anna Rodina, campioana Moldovei la ciclism 2022, care a fost grav acidentată pe un traseu din Strășeni săptămâna trecută, iar acum se află în spital și urmează un tratament complicat și costisitor.

„Protest!!! Orice accident este înfricoșător, iar accidentele în care sunt implicați bicicliști duc aproape întotdeauna la deces sau răni grave. Suntem vulnerabili. Nu avem loc pe drumuri. Nu suntem observați. Câți oameni buni mai trebuie să sufere pentru a fi ascultați?”, a scris unul dintre participanții la protest, forograful Maxim Ciumaș.


Potrivit grupului „Alianța Biciclete Chișinău”, și vineri a avut loc plimbarea lunară pe biciclete care de ani de zile încearcă să atragă atenția asupra bicicliștilor ca participanți la trafic.

„Această ediție a fost una de solidaritate cu Ana Rodina, care a suferit recent un accident din cauza unui automobilist pe șoseaua națională. Ne dorim mult ca ea să fie bine”, au declarat organizatorii.

Campioana Moldovei la ciclismul de șosea în 2022, Anna Rodina, a fost grav accidentată săptămâna trecută în timp ce se deplasa pe un traseu din raionul Strășeni. Sportiva a fost spitalizată cu multiple fracturi pe partea stângă a corpului.

Potrivit poliției, accidentul a avut loc acum o săptămână, pe 22 august, în jurul orei 18:50, pe traseul din raionul Strășeni R1, kilometrul 32. La volanul automobilului de model Toyota Auris, care a lovit sportiva, se afla un șofer în vârstă de 21 de ani, care ar fi efectuat o manevră de depășire în loc interzis.

Grupul „Alianța Biciclete Chișinău” a anunțat că sportiva a suferit leziuni multiple pe partea stângă a corpului, fiind afectată în special mâna stângă, existând riscul de amputare. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții grupului au scris că Anna are nevoie de suport financiar pentru a acoperi cheltuielile de spitalizare, inclusiv operații și reabilitare.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media