ULTIMA ORĂ/ Codurile Galbene de caniculă și de pericol excepțional cu incendiu, prelungite. Recomandările SHS și IGSU

26 iulie 2022, 12:07 Mediu 92
Soare.  Sursa: Replica Media

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță astăzi, 26 iulie, despre prelungirea avertizărilor meteorologice cu privire la caniculă și pericol excepțional de incendiu.

SHS a venit cu o serie de recomandări pentru cetățeni în caz de caniculă:

  • Dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara;
  • Deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cât posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare); este bine să aveţi la îndemână lichide (apă).

În contextul prelungirii Codului Galben cu privire la pericolul excepțional de incendiu, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) roagă cetățenii să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, de miriște, dar și terenuri de culturi cerealiere.

„În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții”, preciează IGSU.

Astfel, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Totodată, salvatorii atenționează oamenii care optează pentru scăldatul în bazinele acvatice, să evite locurile neamenajate și nedotate cu stații de salvare. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată monitorizării copiilor în timpul scăldatului, pentru evitarea riscului de înec.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media