SHS extinde Codul galben de pericol excepțional de incendiu

22 iulie 2022, 15:48 Mediu 40
Incendiu.  Sursa: Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins o avertizare meteo valabilă până la 29 iulie. Este vorba despre o alertă de pericol excepțional de incendiu și este valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

„În intervalul menționat se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, se arată în avertizare.

În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.


Totodată, trebuie restricţionată efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Republica Moldova se confruntă cu una dintre cele mai fierbinți și secetoase veri din ultimii ani. Pe lângă avertizarea meteorologică, este valabilă și o alertă hidrologică.

Totodată, în intervalul 22-24 iulie pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C

În funcție de evoluția fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media