Ultimele evoluții în formatele de negocieri pentru reglementarea transnistreană, abordate de vicepremierul Oleg Serebrian cu ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, Steven Fisher

19 august 2022, 09:40 Politică 63
Vicepremierul Oleg Serebrian a discutat cu ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord în R. Moldova, Steven Fisher, despre u.  Sursa: gov.md

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova Steven Fisher. Discuțiile s-au focusat pe ultimele evoluții în formatele de negocieri pentru reglementarea transnistreană și pe subiecte de interes comun privind securitatea regională, potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a trecut în revistă rezultatele recentei întâlniri desfășurate în regim online la nivel de negociatori-șefi din partea Chișinăului și Tiraspolului, relatând dinamica activității grupurilor de lucru sectoriale.

Totodată, au fost prezentate și prioritățile guvernamentale în domeniul asigurării respectării drepturilor omului, inclusiv în domeniul educațional, al sănătății, accesul la terenurile agricole și libera circulație în Zona de Securitate.

Interlocutorii au examinat și o serie de inițiative, care ar contribui la dezvoltarea dialogului pe elemente conexe tematicii transnistrene și la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media