57 persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, la frontieră: Alte încălcări, depistate de polițiști

2 iunie 2021, 09:00 Societate 32
Imagine simbol.  Sursa: msmps.gov.md

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 20.628 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9.034 traversări persoane, dintre care 4.788 treceri la frontiera moldo-română, 1.635 treceri la frontiera cu Ucraina și 2.611 treceri aeriene.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- trei documente de călătorie falsificate;
- doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- o persoană identificată cu consemn național;
- 57 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screening-ului 20.628 persoane și completate 1.239 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 353 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media