LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 83. Procurorul general al Rusiei a cerut Curții Supreme de Justiție să declare Regimentul Azov „organizație teroristă”. Convorbire telefonică între Zelenskiy și Macron

17 mai 2022, 07:28 Ucraina 487
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina intră în cea de-a 83-a zi de război declanșat de Kremlin. Rusia continuă să atace estul Ucrainei, în special linia frontului Luhansk și Donețk, în timp ce forțele ucrainene spun că înregistrează progrese în regiunea nord-estului Harkiv.

În seara zilei de 16 mai, mai multe autobuze au început să-i scoată pe apărătorii lui Mariupol, care țineau de multe săptămâni apărarea uzinei metalurgice Azovstal asediată. Mulți dintre ei sunt răniți. Potrivit președintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy, peste 260 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi luni seară din oţelăria Azovstal.

UPDATE 22:01. Recapitularea zilei de 17 mai:

 • Soarta a peste 260 de soldați ucraineni care au pus capăt săptămânilor de rezistență la oțelăria Azovstal din Mariupol rămâne neclară, după ce luptătorii s-au predat și au fost transferați pe teritoriul controlat de ruși. Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei a spus că vor fi schimbați într-un schimb de prizonieri, dar unii oficiali ruși au spus că ar putea fi judecați sau chiar executați;
 • Opt persoane au murit și 12 au fost rănite după ce Rusia a lansat o rachetă asupra satului Desna din regiunea Cernihiv din nordul Ucrainei, potrivit serviciului de stat de urgență al Ucrainei. Guvernatorul regional, Veaceslav Ceaus, a declarat că Rusia a lansat marți patru rachete, în jurul orei 5 dimineața. Două dintre rachete au lovit clădirile din sat, a spus el;
 • Potrivit ambelor părți, discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina au stagnat. Negociatorul ucrainean, Mihail Podolyak, a declarat că negocierile cu Rusia au fost suspendate, dând vina pe „mentalitatea stereotipă” a Moscovei. Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Andrei Rudenko, a declarat că practic nu au loc discuții de pace în acest moment și a acuzat Ucraina că s-a „retras practic” din proces;
 • Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis omologului său ucrainean, Vladimir Zelenskiy, că livrările de arme franceze către Kiev se vor intensifica în zilele următoare, a transmis Palatul Elysée. Zelenskiy a spus că a avut o conversație „lungă și semnificativă” cu Macron;
 • Șeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a declarat că forțele ruse ar fi suferit „pierderi impresionante” de la invazia lor în Ucraina. El a declarat reporterilor: „Dacă este adevărat că Rusia a pierdut 15% din trupele lor de la începutul războiului, acesta este un record mondial al pierderilor unei armate care invadează o țară”. Borrell a mai spus că toate statele membre UE vor sprijini Finlanda și Suedia în aderarea la NATO;
 • Parlamentul finlandez a aprobat cu o majoritate covârșitoare o propunere a guvernului de a adera la NATO, la o zi după ce Suedia și-a confirmat intenția de a se alătura alianței. Președintele finlandez, Sauli Niinistö, a spus că este sigur că ambele țări vor depăși opoziția Turciei față de cererile lor istorice de aderare;
 • Niinistö și premierul Suediei, Magdalena Andersson, se vor întâlni joi cu președintele SUA, Joe Biden, a anunțat Casa Albă. Liderii sunt așteptați să discute despre aplicațiile NATO ale Finlandei și Suediei, securitatea europeană și sprijinul pentru Ucraina pe fondul invaziei Rusiei;
 • Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că aderarea Finlandei și Suediei la NATO ar avea probabil „o mare diferență”. Cele două țări nordice „au participat la exercițiile militare NATO de mulți ani”, a spus Lavrov;
 • Președintele rus, Vladimir Putin, a spus că, renunțând la aprovizionarea rusă cu energie, Europa riscă să plătească cele mai scumpe prețuri la energie din lume. Vorbind la o întâlnire cu managerii interni de petrol și oficiali guvernamentali, Putin a spus că este imposibil pentru unele țări europene să renunțe rapid la petrolul rusesc.

UPDATE 21:51. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va întâlni miercuri cu ambasadorii Finlandei și Suediei, potrivit unui comunicat al NATO. Întâlnirea are loc după ce ambele țări și-au declarat intențiile de a solicita aderarea la NATO la începutul acestei săptămâni.

Finlanda și Suedia își vor preda cererea pentru NATO miercuri, a declarat prim-ministrul suedez Magdalena Andersson în timpul unei conferințe de presă comune, mai devreme, astăzi, cu președintele finlandez Sauli Niinistö, la Stockholm.

Liderii sunt apoi programați să se întâlnească joi cu președintele american Joe Biden.


UPDATE 21:03. În satul Bezymeno din regiunea Belgorod din Rusia au fost trase focuri de armă din Ucraina, a declarat șeful districtului Grayvoronsky, Ghenadi Bondarev, potrivit BBC.

Mai târziu, guvernatorul regiunii, Veaceslav Gladkov, a publicat un mesaj despre acest incident pe canalul său de Telegram în care a vorbit despre consecințele atacului, adăugând că este un locuitor rănit, a cărui viață, potrivit lui, nu este în pericol.

Guvernatorul nu a dezvăluit natura prejudiciului.

„Vom restaura tot ce este distrus cât mai curând posibil”, a scris Gladkov.

Partea ucraineană, deocamdată, nu a comentat aceste acuzații.


UPDATE 20:00. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a avut un apel telefonic „lung și semnificativ” cu omologul său francez, Emmanuel Macron, pentru a discuta problema aprovizionării cu combustibil a Ucrainei și a sprijinului apărării din Franța.

Zelenskiy a scris pe Twitter că i-a spus lui Macron despre „cursul ostilităților, operațiunea de salvare a armatei de la Azovstal și viziunea perspectivelor procesului de negociere”.

Cei doi lideri au vorbit și despre „pregătirea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni, posibile modalități de export de produse agricole ucrainene”, a spus Zelenski.

Ei au purtat, de asemenea, o „discuție de fond despre cererea noastră pentru statutul de candidat la aderarea la UE”, a adăugat liderul de la Kiev.


UPDATE 19:25. Soarta a sute de militari ucraineni care au pus capăt săptămânilor de rezistență la oțelăria Azovstal din Mariupol rămâne neclară, după ce luptătorii s-au predat și au fost transferați pe teritoriul controlat de ruși, scrie The Guardian.

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei a spus că vor fi schimbați într-un schimb de prizonieri, dar unii oficiali ruși au spus că ar putea fi judecați sau chiar executați.

Parlamentarii din Duma de Stat a Rusiei au spus că vor propune noi legi care ar putea deraia schimburile de prizonieri dintre luptători despre care Moscova îi spune că sunt „terorişti”. Rusia a numit operațiunea Azovstal o capitulare în masă, în timp ce armata ucraineană a spus că soldații care apără oțelăria și-au „îndeplinit sarcina de luptă” și că scopul principal este acum să le salveze viețile.

„Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață”, a spus președintele, Vladimir Zelenskiy, într-o adresă video de luni.


UPDATE 19:22. Cel puțin șapte autobuze încărcate cu soldați ucraineni au părăsit uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, a informat Reuters, citat de BBC.

Un martor ocular a declarat agenției că luptătorii, care au fost escortați de forțele pro-ruse, nu sunt răniți.

Cu o zi înainte, peste 260 de luptători ucraineni care se aflau la abrica metalurgică din orașul asediat au fost transportați pe teritoriul controlat de ruși.


UPDATE 19:00. Într-un indiciu că forțele ruse își pot extinde raza de atac, oficialii ucraineni spun că orașul Bakhmut din regiunea Donețk a fost lovit marți de o rachetă.

Lovitura cu rachetă a distrus o clădire cu cinci etaje din oraș, potrivit poliției regionale din Donețk. O persoană a murit, iar un copil de 9 ani a fost grav rănit.

„Numărul exact al victimelor este în curs de stabilire”, a spus poliția.

Bakhmut este un centru important pentru armata ucraineană, iar spitalul său tratează soldații răniți. Se află la aproximativ 20 de kilometri de linia frontului în jurul Popasnei.

„Rușii nu opresc bombardamentele în masă de-a lungul întregii linii de front de la Vuhledar la Bakhmut”, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.

Bombardamentele de marți dimineața au deteriorat o școală din Bakhmut și mai multe biective de infrastructură, a adăugat el. Kyrylenko a spus că au avut loc incendii intense în mai multe locuri de-a lungul liniei frontului, inclusiv Toretsk și Ocheretyn.


UPDATE 18:55. O altă coloană de autobuze a părăsit uzina siderurgică Azovstal asediată, potrivit presei de stat ruse. „Autobuzele cu militanți predați de la uzina Azovstal, însoțiți de vehicule blindate, s-au deplasat la ieșirea din Mariupol”, a informat RIA Novosti, citat de CNN, adăugând că nu au fost trase focuri de armă în uzina Azovstal timp de câteva ore înainte de plecarea coloanei de autobuze.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul maior Igor Konașenkov, a declarat că 265 de militanți, dintre care 51 grav răniți, s-au predat la Azovstal și au fost evacuați luni noaptea. Toți cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost trimiși pentru tratament la spitalul Novoazovsk din autoproclamata Republică Populară Donețk, a spus el.

Partea ucraineană nu a menționat nimic despre un alt convoi care a plecat marți de la oțelăria Azovstal.


UPDATE 18:40. Finlanda și Suedia vor solicita în comun să adere la NATO miercuri, 18 mai, a declarat prim-ministra suedeză Magdalena Andersson.

„Am convenit că Suedia și Finlanda vor parcurge întregul proces mână în mână, iar mâine ne vom depune în comun cererile”, a declarat ea la o conferință de presă comună cu președintele finlandez Sauli Ninisto la Stockholm.


UPDATE 18:29. Rusia iese din Consiliul Statelor de la Marea Baltică, anunță Ministerul de Externe rus. Decizia a venit la câteva ore după ce Suedia a semnat cererea oficială de aderare la NATO.

„Drept răspuns la acțiunile dușmănoase, ministrul afacerilor Extrene, Serghei Lavrov, a trimis un mesaj miniștrilor țărilor Consiliului Statelor de la Marea Baltică, Înaltului Reprezentant al UE Pentru Afaceri Externe și altor organizații în care anunță decizia. De asemenea, am luat decizia de a părăsi și Conferința Parlamentară de la Marea Baltică”, a anunțat Serghei Lavrov.

Diplomația rusă își motivează decizia prin faptul că situația din Consiliu a „degenerat irecuperabil”. De asemenea, MAE rus mai acuză țările membre că acestea „au refuzat un dialog cu drepturi egale”. Lavrov își mai motivează decizia și prin faptul că țările membre ale Consiliului „au luat decizii discriminatorii și ilegale, încălcând, regulile consensului”.


UPDATE 17:00. Procurorul general al Rusiei a cerut Curții Supreme de Justiție să declare Regimentul Azov drept „organizație teroristă”, potrivit agenției de stat ruse TASS.

„Curtea Supremă a Federației Ruse va lua în considerare cererea Procuraturii Generale de a recunoaște regimentul paramilitar ucrainean „Azov” ca organizație teroristă și de a interzice activitățile acesteia în Rusia. Aceasta rezultă din avizul de examinare a cauzei administrative”, scrie TASS.

Audierea cazului la Curtea Supremă este programată pe 26 mai.

Membrii unei organizații recunoscute ca teroriste de către o instanță sunt supuși răspunderii penale. Potrivit legii ruse, creatorii și liderii sunt pedepsiți cu închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani cu o amendă de până la 1 milion de ruble, participanții obișnuiți - pe un termen de la cinci la 10 ani cu o amendă de până la 500 de mii de ruble. „Cei care au încetat voluntar participarea la activitățile organizației înainte de începerea anchetei sunt scutiți de răspundere penală”, conchide TASS.


UPDATE 16:31. Parlamentul finlandez a aprobat cu o majoritate covârșitoare propunerea de a solicita aderarea la Alianța Nord-Atlantică Propunerea a fost adoptată cu 188 de voturi pentru și 8 împotrivă.


UPDATE 15:51. Două persoane au decedat, altele zece sunt rănite, în urma bobardamentelor raionului Ciuhuiiv și regiunii Harkiv, anunță Administrația militară regională.

Astfel, în Tsirkuni, 2 persoane au fost rănite, un bărbat de 40 de ani a murit. În Pechenihi, un obuz a lovit o clădire rezidențială - un localnic a fost rănit, altul a fost ucis.

De asmeenea, două persoane au fost rănite în satul Rohan și încă trei în satul Malinivka, precum și două persoane au fost rănite în satul Korobocikine. Situația rămâne tensionată la Derhaci. Acest teritoriu este un avanpost de apărare al centrului regional. Luptele continuă în direcția Izium. Invadatorii încearcă să-și mențină pozițiile și să împiedice înaintarea trupelor ucrainene.


UPDATE 14:33. Ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko, a declarat că negocierile dintre delegațiile ruse și ucrainene au fost sistate și susține că Ucraina „s-a retras practic din negocieri”, potrivit TASS.

Mihail Podoleak, membrul delegației ucrainene, a confirmat că negocierile ruso-ucrainene au fost suspendate, subliniind că revendicările rușilor, spre deosebire de evenimentele de pe front, nu se schimbă, scrie UNIAN.


UPDATE 14:17. Concernul italian Eni se pregătește să deschidă un cont de ruble la Gazprombank pentru a efectua o plată în cadrul „schemei Putin” și pentru a evita întreruperea fluxurilor de gaze, așa cum s-a întâmplat cu Polonia și Bulgaria, transmite Bloomberg, citând surse familiare cu situația.


UPDATE 13:18. 20.000 de ucraineni au fost uciși de ruși, iar alți 10.000 ar putea să moară din cauza bolilor, a lipsei de apă, alimente și medicamente la Mariupol, orașul asediat de armata rusă. Decedații, în mare parte, au fost înmormântați în gropi comune, care ajung și la 30 de metri lungime, potrivit Primăriei regionale Mariupol, care citează Radio Europa Liberă din Ucraina.


UPDATE 12:06. Colonelul rus în rezervă Mihail Hodarionok a oferit o evaluare sumbră asupra situației militare a Rusiei în direct la postul de televiziune Rusia 1, afirmând că țara este complet izolată pe plan geopolitic și că Ucraina este pregătită să lupte „până la ultimul om”.


UPDATE 11:25. Ministra de Externe a Suediei, Ann Linde, a semnat astăzi, 17 mai, cererea țării de aderare la alianța de securitate NATO, documentele urmând să fie depuse împreună cu cele ale Finlandei la sediul NATO de la Bruxelles în cursul acestei săptămâni, scrie publicația suedeză The Local.


UPDATE 10:51. Ochakovo, producătorul rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca Cola, Fanta şi Sprite care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei Moscovei în Ucraina, relatează The Moscow Times.


UPDATE 10:39. În dimineața zilei de 17 mai, rușii au lovit cu rachete orașul Ohtîrka din regiunea Sumî, iar în urma bombardamentelor au fost avariate obiecte civile și cel puțin 5 persoane au fost rănite, a anunțat șeful Adminsitrației Sumî, Dmitro Jîvițkii.

Rușii au lansat cinci rachete în jurul orei 5:00 dimineață. Atacul a avut loc în partea centrală a orașului Ohtîrka.

În urma bombardamentelor, mai multe depozite au luat foc, iar ușa unei clădiri cu două etaje a fost avariată, blocând oamenii din interior.


UPDATE 10:19. 229 de copii au fost uciși și peste 423 au fost răniți în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit datelor oficiale din 17 mai oferite de Oficiul Procuraturii Generale a Ucrainei.


UPDATE 09:52. Satul Desna din regiunea Cernihiv a fost bombardat în dimineața zilei de 17 mai, iar în urma loviturilor cu rachete există morți și răniți, potrivit șefului Administrației din Cernihiv, Veaceslav Ceaus.

„Războiul nu s-a terminat, războiul nu a plecat din regiunea Cernihiv, războiul nu a plecat din orașele noastre. Prin urmare, fac un apel către toți locuitorii din regiunea Cernihiv: să fiți vigilenți, atenți și să acordați atenție tuturor semnalelor relevante care anunță alarma aeriană”, a spus Ceaus.

În prezent, salvatorii lucrează la fața locului, iar mai târziu vor fi oferite date concrete despre numărul decedaților și răniților.


UPDATE 09:30. Ministerul Apărării Ucrainean anunță despre pierderile ruse din prima zi a războiului și până în prezent:

 • personal - aproximativ / 27 900 de persoane au fost lichidate (+200);
 • tancuri - 1235 unități (+7);
 • vehicule blindate de luptă - 3009 unități (+35);
 • sisteme de artilerie convențională - 578 unități (+1);
 • sisteme de artilerie reactivă - 198 de unități (+3);
 • mijloace de apărare aeriană - 90 de unități (+1);
 • avioane de luptă - 201 de unități (+1);
 • elicoptere - 167 de unități (+2);
 • tehnică auto - 2109 de unități (+8);
 • nave / bărci - 13 unități;
 • drone - 436 (+9);
 • tehnică specială - 43 (+2);
 • rachete de croazieră - 97 (+2)

UPDATE 08:56. Forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie CNN, citat de Digi24.ro. Comandanții unităților staționate la uzina de oțel Azovstal din oraș au primit ordin „să salveze viețile personalului lor”, se mai arată în comunicat.

Sute de oameni au fost evacuați luni din combinat, ultima rezistență din orașul care devenise un simbol al rezistenței ucrainene, sub bombardamentele rusești. Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a vorbit într-un mesaj video despre operațiunea de evacuare, menționând că unele forțe ucrainene rămân la Azovstal.

„Cincizeci și trei de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale”, a spus ea. „Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar.” O „procedură de schimb” va face ca cei evacuați să fie aduși acasă, a mai spus Malyar.

„Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață”, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o declarație despre evacuare, mulțumind armatei și negociatorilor ucraineni, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunilor Unite. „Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârșit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea țării noastre și a poporului nostru”, a spus Zelenski.


UPDATE 07:46. Ultimele informații actualizate oferite de Armata ucraineană:

 • Trupele ruse continuă să încerce o ofensivă în est. Cele mai multe dintre ele sunt concentrate în direcția Donețk. În același timp, aviația rusă bombardează infrastructura și instalațiile industriale cu mult dincolo de linia frontului;
 • În direcția Harkiv, Rusia și-a concentrat eforturile pe menținerea pozițiilor și contenția trupelor ucrainene;
 • În direcția Severodonețk, lângă satul Sirotino, trupele ruse au intrat în ostilități, după care s-au retras din cauza pierderilor;
 • Lucrările de salvare sunt în desfășurare în Marea Neagră, lângă insula Șerpilor. la locul distrugerii unei nave de debarcare rusești;
 • În direcțiile Donețk și Luhansk, 11 atacuri rusești au fost respinse într-o zi, cinci tancuri, un sistem de rachete antiaeriene Tor, șase sisteme de artilerie, 12 unități de vehicule blindate și un vehicul inamic au fost distruse.

UPDATE 07:03. Luni seara, 53 de răniţi grav au fost evacuaţi din Azovstal spre Novoazovsk pentru asistenţă medicală, iar alţi 211 au fost transportaţi la Olenivka printr-un coridor umanitar, potrivit declarației liderului de la Kiev, adăugând că pe parcurs va avea loc un schimb de prizonieri.

De menționat că ambele orașe unde au fost direcționați apărătorii de la Azovstal sunt sub control rusesc.

Potrivit estimărilor, în subteranele Azovstalului s-ar mai afla circa 600 de soldați ucraineni.


sursa foto: Alexander Ermochenko/Reuters

Președintele Zelenskiy a confirmat evacuarea soldaților ucraineni din Azovstal.

„O zi dificilă. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop exact salvarea țării și a poporului nostru. Cu privire la situația din Mariupol. Datorită acțiunilor militarilor ucraineni - Forțele Armate ale Ucrainei, informațiilor, echipei de negociere, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunilor Unite, sperăm că vom reuși să salvăm viețile băieților noștri. Printre ei sunt răniții grav, li se acordă ajutor medical. Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană adecvată va înțelege aceste cuvinte.”, a declarat Volodimir Zelenski în declarația sa video de luni seara.


UPDATE 07:00. Institutul pentru Studiul Războiului, în raportul său pentru ziua precedentă, declară că forțele ruse au desfășurat ofensive terestre limitate și în mare parte fără succes de-a lungul liniei frontului în Ucraina, pe 16 mai. Gruparea rusă din jurul orașului Harkiv încearcă în special să mențină granița și să împiedice trupele ucrainene să avanseze mai spre nord. Această activitate este diferită de retragerile anterioare ale Rusiei din jurul Kievului, Cernihivului și Sumî, la începutul războiului, când rușii s-au retras complet pe teritoriul rus.

Trupele ruse ar putea încerca să-și păstreze pozițiile în Ucraina și să continue loviturile de artilerie asupra pozițiilor ucrainene pentru a împiedica forțelor ucrainene să intre în raza de artilerie cu tuburi sau rachete de la periferia Belgorodului, un oraș important din Rusia și un centru cheie al armatei ruse.Rușii ar putea spera, alternativ, să conducă o contraofensivă pentru a împinge înapoi spre sud, spre Harkiv, deși este foarte puțin probabil ca un astfel de efort să aibă succes.

Recapitulări cheie pentru 16 mai:

 • Autoritățile ruse și ucrainene au negociat pe 16 mai evacuarea a 264 de militari ucraineni răniți din Uzina Azovstal;
 • Forțele ucrainene au ajuns la granița cu Rusia la nord de orașul Harkiv;
 • Forțele ruse au continuat operațiunile terestre nereușite în regiunile Donețk și Luhansk și nu au făcut niciun progres confirmat pe 16 mai;
 • Forțele ruse au continuat să-și întărească pozițiile în regiunea Zaporojie.REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai și 16 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media