Vlad Batrîncea, după perchezițiile la casa lui Igor Dodon: „Facem apel către cetățeni să fie gata de proteste”

24 mai 2022, 09:54 Societate 7260
Briefing de presă, PSRM.  Sursa: Captură de ecran

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova au susținut un briefing de presă după ce la casa colegului lor Igor Dodon au descins ofițerii SIS și CNA. Socialistul Vlad Batrîncea a făcut apel către cetățeni să fie gata de proteste și de luptă democratică.

„Facem apel către toți cetățenii să fim gata de proteste, de luptă democratică și să contribuim la niște reguli democratice și în politică și în Republica Moldova. Să fie respectate administrațiile publice locale, să nu fie intimidări”, a declarat Batrîncea.

Totodată, Batrîncea spune că ceea ce se întâmplă astăzi e un scenariu bine organizat, mai ales că și președintele țării, Maia Sandu, nu se află în țară, iar învinuirile aduse lui Dodon sunt grave, dar ridicole și nefondate.

„Ceea care are loc astăzi la fostul președinte Igor Dodon nu este decât un show de doi bani, ca și toată camania de intimidare a opoziției pentru a distrage atenția de la problemele cu care astăzi se confruntă societatea. Sunt multe învinuiri grave, neprobate, anterior vociferate de rerezentanții guvernării. Colegii noștri din teritoriu sunt supuși presiunilor mai ceva ca în perioada lui Plahotniuc. În cazul domnului Dodon sunt multe învinuiri grave, neprobate și care anterior au fost vociferate de reprezentanții guvernării la emisiunile televizate. Ei sunt obișnuiți să dea indicații sistemului justiției. Ne adresăm conducerii Republicii Moldova să se abțină de la aceste acțiuni. Acest show a fost regizat demult, de aceea, nu este în țară președintele Republicii Moldova. De ziua ei de naștere, au loc aceste show-uri, ce este un cadou politic? Învinuirile aduse sunt ridicole”, a mai menționat el.

„Eu de multe ori am spus, lupta politica, lupta pentru putere se desfășoară în perioada campaniei electorale. Oare nouă ne trebuiește o luptă internă politică? Când a început războiul în Ucraina, Maia Sandu ne-a invitat la o discuție și atunci am avut o discuție foarte sinceră și noi am spus că nu vrem destabilizare, vrem în țară să fie stabilitate” a conchis Zinaida Greaceanîi.

Amintim că, în această dimineață ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ai Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul, dar și în alte locații, a fostului președinte și ex-liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon. Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  Amintim că în primăvara anului 2019, în spațiul public a apărut o înregistrare în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă neagră cu calendar, președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

   La scurt timp, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

   Anatol
   publicat de:
   Anatol Cibotari
   Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
    

   Discuțiile Replica Media