Kievul anunţă sosirea în Ucraina a lansatoarelor de rachetă de tip HIMARS; Reznikov îi mulţumeşte omologului său american „pentru aceste instrumente puternice”

23 iunie 2022, 16:43 Ucraina 117
M142 HIMARS.  Sursa: News Story Ukraine

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksiï Reznikov anunţă joi sosirea în Ucraina a unor lansatoare de rachete de tip HIMARS, oferite de Statele Unite Ale Americii. Acesta a mulțumit omologului său american, Lloyd Austin, pentru noul lot de armament care vine să consolideze arsenalul militar ar armatei ucrainene împotriva invaziei Rusiei.

Sisteme de tip „HIMARS au sosit în Ucraina. Îi mulţumesc colegului şi prietenului meu (secretarul american al Apărării) Lloyd Austin pentru aceste instrumente puternce”, salută într-un mesaj postat pe Twitter Oleksiï Reznikov.

El postează o imagine cu acest sistem mobil lansator de rachete, instalat pe blindate uşoare.

Amintim că Statele Unite ale Americii au aprobat la începutul lunii iunie un pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de până la 700 de milioane de euro, ce include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri.

Sistemul M142 HIMARS permite lansarea de rachete multiple, ghidate cu precizie. Aceste rachete sunt capabile să lovească o țintă aflată la peste 65 km distanță.

Moscova a criticat decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme de rachete avansate, pe care a calificat-o drept una „extrem de negativă”, care „va crește riscul unei confruntări directe”.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media