VIDEO/ Președintele Consiliului European, Charles Michel, încrezător că R. Moldova și Ucraina vor primi statutul de țări candidate la UE

23 iunie 2022, 11:59 Externe 159
Charles Michel. 23 iunie 2022.  Sursa: captură video

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a arătat încrezător că astăzi liderii țărilor din Uniunea Europeană vor acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat la UE. Declarația a fost făcută înainte de reuniunea Consiliului European, unde urmează să aibă loc dezbaterile privind cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

„Este un moment decisiv pentru UE, este de asemenea o alegere geopolitică pe care o vom lua astăzi și sunt încrezător că astăzi noi vom acorda statutul de candidat pentru Ucraina și Moldova și ne vom exprima o perspectivă europeană puternică și clară pentru Ucraina, Moldova și Georgia.

Este un moment important pentru că există o voință politică puternică de a re-energiza procesul cu Balcanii de Vest”, a declarat Charles Michel, a spus Charles Michel, într-un scurt comentariu oferit jurnaliștilor înainte de începerea Summitului Consiliului European de la Bruxelles.

Liderii din UE și din Balcanii de Vest se întrunesc pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles. Agenda reuniunii Consiliului European include o dezbatere strategică privind definirea relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiaţi din Europa, situaţia din Ucraina, din perspectiva evoluţiilor de securitate şi a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie, a Opiniilor Comisiei Europene, precum şi rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei şi etapele următoare.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media