Doi militari ruși, condamnați de către un tribunal din Ucraina la câte 11 ani de pușcărie

31 mai 2022, 13:07 Ucraina 77
Doi militari ruși, condamnați de un tribunal din Ucraina.  Sursa: pravda.com.ua

Un tribunal din regiunea Poltava a condamnat la 11 ani și 6 luni de închisoare doi soldați ruși, Alexander Bobîkin și Alexandr Ivanov, care au bombardat zone civile din regiunea Harkov.

Militarii au fost găsiți vinovați de încălcarea legilor războiului. Parchetul a cerut să-i condamne la 12 ani de închisoare - cea mai grea pedeapsă posibilă.

Ambii ruși au servit în regiunea Murmansk. Boîkin a fost un șofer-încărcător al sistemului de rachete cu lansare multiplă Grad, Ivanov a fost un trăgător al aceluiași vehicul de luptă.

„În decembrie, aceștia au fost informați despre presupuse exerciții pe teritoriul Belarusului. În februarie, rușii au ajuns în orașul Kursk, unde au continuat aceste exerciții. Cu toate acestea, în a doua jumătate a lunii februarie deja se mutaseră în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina. Acolo, militarii au aflat de la comandament despre un viitor război. Pe 23 februarie, unitățile rusești au aliniat 6 Gradov la o distanță de 4-6 kilometri de granița cu Ucraina. În același timp, Bobîkin și Ivanov știau că în astfel de condiții armele vor funcționa fără discriminare, iar obiectele civile ar putea cădea în zona afectată”, se menționează în verdictul tribunalului.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media