Criza de securitate din regiune și gestionarea refugiaților, discutate de președinta Maia Sandu și premierul Bulgariei, Kiril Petkov

6 iunie 2022, 20:35 Politică 176
Șefa statului Maia Sandu și prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov.  Sursa: newsmaker.md

Președinta Maia Sandu a avut astăzi, 6 iunie, o discuție telefonică cu prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, cu privire la recentele evoluții de securitate din regiune, dar și pe eforturile de gestionare a crizelor curente cu care se confruntă țările noastre.

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, oficialii au vorbit și despre agenda de reforme a țării noastre și parcursul ei european.

În context, șefa statului a confirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele lansate în ultimul an.

De asemenea, președinta Maia Sandu și premierul Kiril Petkov au discutat despre aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul educației.

De cealaltă parte, potrivit comunicatului emis de Bulgaria, se subliniază că „cei doi lideri au condamnat agresiunea militară continuă a Rusiei în Ucraina, care a forțat milioane de ucraineni să-și părăsească casele.”

De asemenea, au fost discutate eforturile Guvernelor din ambele țări de a oferi adăpost și protecție refugiaților ucraineni.

„Premierul bulgar Petkov a menționat că apreciază foarte mult sprijinul autorităților moldovenești pentru păstrarea identității naționale, culturale și lingvistice a minorității naționale bulgare din Republica Moldova. În acest sens, el și-a exprimat așteptările pentru îngrijirea regiunii Taraclia și a Universității Taraclia ca punte către apropierea culturală și spirituală a celor două popoare”, se mai arată în comunicat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media