LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 71. ISW: Pentru prima dată, forțele ruse au reușit să pătrundă adânc în uzina Azovstal din Mariupol. Rusia neagă că a luat cu asalt oțelăria

5 mai 2022, 07:17 Ucraina 614
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina rezistă invaziei ruse a 71-a zi. Situație critică la oțelăria Azovstal, unde sute de oameni sunt blocați sub ruine și așteaptă să fie salvați, inclusiv 30 de copii, potrivit primarului regiunii. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că persoanele aflate în combinatul siderurgic sunt „blocate fără ieșire.”

Rusia continuă atacurile asupra orașelor cheie - Odesa, Herson și Mariupol cu scopul de a controla deplin accesul la Marea Neagră, potrivit serviciilor secrete britanice. Luptele pe cale terestră sunt concentrate în estul Ucrainei, dar Rusia continuă să lanseze lovituri cu rachete în toată Ucraina.

Forțele armate din Belarus au început brusc miercuri exerciții militare pentru a-și testa pregătirea pentru luptă, a anunțat Ministerul Belarus al Apărării. Drept răspuns, Ucraina a spus că este pregătită pentru posibilitatea ca forțele armate ale Belarusului să se alăture efortului de război al invadatorilor ruși.

Miercuri, Ursula von der Leyen a propus interzicerea totală a importurilor de petrol rusesc în UE, spunând că Vladimir Putin a trebuit să plătească „un preț mare pentru agresiunea sa brutală” în Ucraina, iar Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat sancțiuni împotriva a 63 de oficiali, jurnaliști și profesori japonezi pentru implicarea în ceea ce a numit „retorică inacceptabilă” împotriva Moscovei.

UPDATE 22:19. Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat astăzi, 5 mai, că preşedintele rus Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru remarcile ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, care a afirmat că Adolf Hitler ar fi avut origini evreieşti.

UPDATE 21:30. Un nou convoi al Națiunilor Unite se îndreaptă către siderurgia Azovstal din orașul ucrainean Mariupol pentru a încerca să evacueze civili, a declarat șeful serviciilor umanitare ONU, Martin Griffiths, scrie CNN.

UPDATE 20:50. Rușii continuă asaltul supra oțelăriei „Azovstal” din Mariupol, anunță regimentul ucrainean „Azov”, publicând un nou videoclip al atacului pe canalul de Telegram.

UPDATE 19:32. Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a discutat telefonic cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy şi cei doi şefi de stat au rezolvat o dispută privind o vizită a primului la Kiev care fusese refuzată, a anunţat astăzi, 5 mai, biroul prezidenţial de la Berlin, relatează dpa.

UPDATE 17:46. Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a solicitat, la 4 mai, ca Republica Moldova să ofere Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pentru a le repara și a le da în folosință armatei ucrainene.

UPDATE 16:32. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a anunțat despre inițierea United24 - platformă online globală de strângere de fonduri în sprijinul Ucrainei. Scopul principal este creșterea volumului donațiilor în favoarea statului vecin pentru reconstrucția infrastructurii ţării.

„Astăzi, atenția lumii întregi este concentrată asupra Ucrainei. Guvernele străine sprijină Ucraina în această luptă oferind asistență militară, umanitară și politică. Cetățenii obișnuiți îi ajută pe oamenii noștri strămuți care fug de război - își deschid ușile caselor pentru ucraineni, împart pâinea și hainele și ne învață copiii. Cetățeni din diferite țări, din întreaga lume merg în orașe cu steaguri albastre și galbene pentru a-și exprima sprijinul față de ucraineni și întreabă constant: cum altfel putem ajuta?”, se arată în ,esajul șeful statului ucrainean.

Potrivit liderului de la Kiev, platforma United24 va permite oricărei persoane să se alăture și să sprijine Ucraina, să ofere asistență reală cetățenilor ucraineni care au suferit din cauza războiului.

„Toată lumea poate face o donație cu un singur clic din orice țară. Poate fi atât cetățeni simpli, antreprenori, cât și mari corporații. Luptăm cu inamicul în fiecare zi, luptând pentru valorile libertății și democrației, iar United24 va deveni exact serviciul digital care va uni întreaga lume civilizată pentru a sprijini Ucraina”, a spus Vladimir Zelenskiy.


UPDATE 15:55. Un adjunct al comandantului ucrainean care luptă în oțelăria Azovstal a acuzat trupele ruse că au zădărnicit eforturile de evacuare a civililor.

„Este ziua a treia de când inamicul a intrat în fabrica Azovstal, unde continuă luptele grele și sângeroase. Încă o dată, rușii și-au încălcat promisiunile de încetare a focului și nu au permis evacuarea civililor care continuă să se adăpostească de bombardamentele din subsolurile fabricii. Inamicul nostru nu respectă norme etice, convenții sau legi”, a declarat căpitanul Sviatoslav Palamar.


UPDATE 15:31. Nu va avea loc nicio paradă de Ziua Victoriei în teritoriile controlate de Rusia, Doneţk şi Luhansk, potrivit unui înalt oficial de la Kremlin.

Parada Victoriei din 9 mai „nu pot avea loc încă”, a declarat adjunctul șefului de cabinet al președintelui Vladimir Putin, Serghei Kiriyenko, citat de agenția de presă de stat rusă Ria.

Oficialii ucraineni au declarat ieri că forțele ruse se pregătesc pentru o paradă militară în orașul Mariupol. Într-o declarație pe Telegram, serviciul de informații al Ucrainei a declarat că Kirienko a sosit la Mariupol pentru a se pregăti de paradă. Mariupol va deveni „centrul sărbătorilor”, a spus serviciile de informații ucrainene.


UPDATE 14:42. Gigantul rus Gazprom a anunțat că va folosi capacitatea terestră a conductei Nord Stream 2 pentru nevoile interne ale Rusiei.

Într-o postare pe Telegram, Gazprom declară că, din cauza faptului că conducta nu este în prezent utilizată, a decis să folosească gazul pentru a alimenta regiunile de nord-vest ale Rusiei.

Nord Stream 2 este o conductă de 1.200 km sub Marea Baltică, care a fost proiectată pentru a transporta gaz de pe coasta Rusiei, lângă Sankt Petersburg, până la Lubmin, în Germania. În februarie, Germania a suspendat procesul de acordare a conductei dintre ea și Rusia a unei licențe de funcționare - oprind efectiv proiectul până la noi ordine.


UPDATE 14:24.Rușii ar fi găsit un trădător în rândul ucrainenilor - un fost electrician al combinatului Azovstal din Mariupol - care să le arate intrările în vasta rețea de tuneluri de sub complex, care măsoară 24 de kilometri. Informația a fost făcută publică de consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherașcenko, transmite agenția de presă UNIAN.

„Rușii au găsit un trădător printre angajații uzinei (n.red. Azovstal), un electrician, care le-a arătat tunelurile care duc în subteran. Și ieri rușii au început să ia cu asalt aceste tuneluri, folosind informațiile primite de la trădător” – a spus Gherașcenko.

Consilierul a subliniat că acesta este motivul pentru care propagandistul rus Vladimir Soloviov a sosit brusc de la Moscova la Mariupol.

„Pentru că i s-a promis că ieri teritoriul Azovstal va fi luat cu asalt de mizerile ruse și va putea filma „victoria” ticăloșilor ruși asupra apărătorilor ucraineni. Ieri nu s-a întâmplat acest lucru, apărătorii noștri continuă să apere teritoriul Azovstal”, a subliniat Gerașcenko.

Consilierul a adăugat că eroismul fără precedent al apărătorilor ucraineni va ajunge în cărțile de istorie, iar ticălosul care a arătat pasajele secrete subterane care se află sub teritoriul fabricii Azostal își va „găsi cu siguranță glonțul sau o cărămidă în cap”.


UPDATE 14:00. Retrospectiva ultimelor evenimente din Ucraina, ora 14:00

 • Alte 344 de persoane au fost salvate din orașul asediat Mariupol într-o a doua operațiune de evacuare, a confirmat Vladimir Zelenskiy în ultimul său discurs. Rusia a declarat că va implementa o încetare a focului timp de trei zile, începând de joi, pentru a permite mai multe evacuări de civili din uzina Azovstal din orașul asediat Mariupol. Cu toate acestea, Ucraina a susținut că Rusia și-a reluat ofensiva asupra Mariupol pentru a prelua controlul asupra fabricii, menționând că luptele grele continuă;
 • Rusia a declarat că artileria sa a lovit peste noapte mai multe poziții și fortărețe ucrainene, ucigând 600 de luptători. Ministerul apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamentele aviatice pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală Kirovohrad a Ucrainei și un mare depozit de muniții în orașul Nikolaev, din sud;
 • Armata ucraineană spune că a recâștigat controlul asupra mai multor așezări din jurul Nikolaev și Herson, în sudul țării;
 • Satele rusești din Belgorod Zhuravlevka și Nekhoteevka au fost bombardate de Ucraina, nefiind înregistrate victime, potrivit guvernatorului regiunii Veaceslav Gladkov;
 • Washingtonul a oferit Ucrainei detalii despre mișcările de trupe așteptate ale Rusiei și locația, cât și alte detalii despre cartierul general militar mobil al Rusiei;
 • Aproape 200.000 de copii din regiunile autoproclamate separatiste ale Ucrainei – Donețk și Luhansk – au sosit până acum în Rusia de la începutul rărboiului. Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia că efectuează deportări forțate din estul țării;
 • Rusia a declarat că forțele sale au practicat ieri lovituri simulate de rachete cu capacitate nucleară în enclava vestică Kaliningrad;
 • Germania se pregătește să furnizeze Ucrainei șapte obuziere blindate Panzerhaubitze 2000 care pot lovi ținte la o distanță de 40 de kilometri;
 • Regatul Unit oferă fonduri de 45 de milioane de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din Ucraina și la granițele acesteia, a spus guvernul. Banii vor merge către agențiile ONU și organizațiile caritabile care oferă ajutor și sprijină supraviețuitorii violenței sexuale.

UPDATE 13:48. Kremlinul a negat informațiile că ar fi luat cu asalt oțelăria Azovstal din Mariupol, respingând afirmațiile conform cărora trupele ruse s-au infiltrat cu succes în uzină, scrie BBC.

Apărătorii ucraineni au spus mai devreme că trupele ruse au invadat uzina din orașul asediat și că încearcă să-l „distrugă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat afirmațiile și a reiterat că luna trecută președintele rus Vladimir Putin a anulat oficial planurile de a ataca oțelăria.


UPDATE 13:43. Regatul Unit a anunțat fonduri suplimentare pentru a ajuta grupurile vulnerabile din Ucraina și la granițele acesteia, scrie BBC, citat de Digi24.

Un pachet financiar de 45 de milioane de lire sterline (57 de milioane de dolari) va ajunge la agențiile și organizațiile caritabile ale ONU care lucrează pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili la abuz și vătămare, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

„Ajutorul britanic îi sprijină pe cei mai vulnerabili din Ucraina, în special femeile și copiii, care se confruntă cu un risc crescut de violență sexuală și exploatare”, a spus ea.

Cum vor fi împărțiți banii:

 • 15 milioane de lire sterline vor merge către Fondul umanitar al ONU pentru Ucraina (UHF)
 • 15 milioane de lire sterline vor merge către UNICEF, agenția ONU pentru copii
 • 10 milioane de lire sterline vor finanța organizații umanitare din țările de la granița cu Ucraina pentru a proteja femeile și copiii care fug acolo
 • 5 milioane de lire sterline vor merge către Federația Internațională a Crucii Roșii din Ucraina

De asemenea, vor fi oferite suplimentar 20 de milioane de lire sterline pentru ajutor umanitar acordat refugiaților ucraineni din Polonia. Această ultimă finanțare ridică valoarea pachetului de ajutor financiar al Regatului Unit pentru Ucraina la 220 de milioane de lire sterline.


UPDATE 13:04. Rusia a declarat în această dimineață că artileria sa a lovit peste noapte mai multe poziții și fortărețe ucrainene, ucigând 600 de luptători.

Reuters relatează că ministerul apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamentele aviatice pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală Kirovohra.


UPDATE 12:34. „Ceea ce a comis aici armata rusă - genocid este puțin spus” a declarat Președintele Parlamentului Igor Grosu, după ce a vizitat Irpin, Bucha și Gostomel, orașe aflate anterior sub ocupație rusă și unde s-au descoperit atrocități în urma retragerii soldaților ocupanți - civili morți cu semne de gloanțe la ceafă, executați sumar și fără pic de milă, ca mai apoi să fie îngropați în gropi comune.

„Cei care au văzut Bucha, Irpin și alte orașe la TV, în realitate lucrurile sunt altfel. Ca să înțelegeți ceea ce s-a întâmplat aici - genocid, suferințe, trebuie să veniți și să vedeți. Prin fotografii și video-uri asta nu se redă. Cu mare responsabilitate vreau să spun că poporul ucrainean acum luptă pentru întreaga lume - în adevăratul sens al cuvântului, luptă nu doar pentru sine, Europa, dar pentru întreaga lume. Ceea ce a comis aici armata rusă - genocid e puțin spus. Nu se poate de explicat cum se poate de distrus case, oameni. Să omori oameni care pleacă la magazin sau încearcă să-și ajute apropiații - este genocid.

Noi am fost și vom fi alături în această tragedie. Și Moldova a trecut prin război, dar nu e comparabil cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, și, din păcate încă are loc. Poporul ucrainean a demonstrat că luptă pentru pământul său, pentru casele lor, pentru copii lor, iată această motivație ocupanții nu o dețin. Ucraina trebuie și are toate drepturile să devină membră a UE. Sunt fascinat de voi”, a declarat șeful legislativului în cadrul vizitei de ieri efectuate în regiunea Kiev, alături de vicepreședinta Parlamentului ucrainean Olena Kondratyuk.

Speakerul a mai adăugat că partea moldovenească este gata să trimită geniști pentru a oferi ajutor armatei ucrainene în deminarea zonelor care au fost eliberate de ocupanții ruși.


UPDATE 12:00. Presa rusă scrie că aproape 200.000 de copii din regiunile autoproclamate separatiste ale Ucrainei – Donețk și Lugansk – au sosit până acum în Rusia de la începutul invaziei. Agenția rusă de presă rusă RIA Novosti citează un reprezentant al serviciilor de urgență din Rusia spunând: „În total, 199.700 de copii au trecut granița de stat rusă de la începutul conflictului, inclusiv 2.100 în ultima zi”.

Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia că deportează forțat populația din estul țării pe teritoriul pe care îl ocupă.


UPDATE 11:20. Ministrerul rus al Apărării a declarat în această dimineață că armata rusă a atacat peste noapte mai multe poziții și fortărețe ucrainene, ucigând 600 de luptători. Ria.ru relatează că ministerul apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamentele aviatice pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală Kirovohrad.


UPDATE 11:00. Autoritățile spaniole l-au reținut miercuri, 4 mai, pe blogerul pro-rus Anatoli Shari, suspectat de trădare în Ucraina.


UPDATE 10:45. În majoritatea regiunilor din Ucraina noaptea de 5 mai a trecut relativ calm, însă cu o zi înainte, noaptea și dimineața au avut loc explozii și bombardamente ale trupelor ruse în regiunile Kiev, Donețk, Luhansk, Harkiv, Nikolaev, Herson, Dnipropetrovsk, Kirovograd și Cherkasî, arată rezumatul administrațiilor regionale de la ora 08:00.


UPDATE 10:30. În localitatea Polohy, regiunea Zaporojie, o rachetă rusească a lovut un bloc de apartamente cu un etaj, care a luat foc. O femeie în vârstă de 50 de ani a murit din cauza rănilor grave provocate de schije.


UPDATE 10:10. Ministerul Apărării Ucrainean anunță despre pierderile ruse din prima zi a războiului și până în prezent:

📍personal - aproximativ 24.700 de persoane au fost lichidate (+200);

📍 tancuri - 1092 unități (+15);

📍 vehicule blindate de luptă - 2.651 unități (+41);

📍 sisteme de artilerie - 499 unități (+8);

📍 MLRS - 169 de unități (+6);

📍 mijloace de apărare aeriană - 83 de unități (+2);

📍 avioane de luptă - 196 de unități (+2);

📍 elicoptere - 155 de unități;

📍 tehnică auto - 1.907 de unități (+40);

📍 nave / bărci - 10 unități (+2);

📍 rezervoare de combustibil - 76;

📍 Drone - 312 (+9);

📍 Echipament special - 38;

📍 Rachete de croazieră - 89 (+2).


UPDATE 10:00. Pentru prima dată, forțele ruse au reușit să pătrundă adânc în uzina Azovstal din Mariupol și este probabil să opereze în cadrul uzinei siderurgice, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în evaluarea situației militare.

„Amploarea acestui avans rus rămâne neclară, iar forțele ruse se confruntă probabil cu noi lupte costisitoare dacă intenționează să „curețe” întreg teritoriul uzinei. Kremlinul speră probabil că o capturare cu succes a uzinei Azovstal printr-un asalt terestru va întări efortul Kremlinului de a revendica controlul complet asupra Mariupolului până pe 9 mai, vizitat recent de propagandiștii ruși. Kremlinul intenționează probabil să revendice un fel de victorie la Mariupol pentru a prezenta un succes poporului rus, deși este foarte puțin probabil ca forțele ruse să oprească operațiunile ofensive în Ucraina la această dată”, se arată în raportul ISW.

Vestea vine după săptămâni întregi de lupte dure în jurul și interiorul uzinei, unde rezistă ultimii luptători ai Ucrainei din Mariupol, alături de sute de civili. Institutul american a mai spus că apărarea ucraineană a blocat în mare măsură progresele rusești în estul Ucrainei. Forțele ucrainene au împiedicat până acum trupele ruse să-și continue ofensivele la sud-est de Izium și la vest de linia frontului Donețk-Luhansk.

În vestul Ucrainei, încercările Rusiei de a perturba transporturile de ajutoare către Ucraina din țările occidentale și de a încetini eforturile de reaprovizionare cu arme s-au dovedit, de asemenea, fără succes, a spus ISW. Forțele ruse au intensificat joi atacurile aeriene împotriva infrastructurii de transport din apropierea gărilor din Liov și Transcarpatia, dar în cele din urmă nu au reușit să provoace pagube grave.

#Mariupol Update:#Russian forces reportedly entered the Azovstal Plant for the first time – rather than its outskirts, which they have contested for several weeks – on May 4. ISW cannot confirm the extent of Russian advances within Azovstal at this time.https://t.co/M7nXkDL7kL pic.twitter.com/bFyh2MMMDHUPDATE 09:40. Rusia s-ar putea folosi de exercițiile militare din Belarus pentru a crea impresia unei amenințări la adresa Ucrainei și, astfel, pentru a reține forțele ucrainene din nord și a preveni transferul acestora pentru a participa la bătălia pentru Donbas, afirmă ministerul britanic al Apărării în ultima sa evaluare, publicată joi.


UPDATE 09:20.Procuratura Genarală a Ucrainei a anunțat că, de la începutul războiului, în 24 februarie, 221 de copii au fost uciși, iar 408 au fost răniți.

Potrivit autorităților ucrainene, cele mai multe victime în rândul copiilor sunt în regiunile Donețk – 139, Kiev – 116, Harkov – 95, Cernihiv – 68, Nikolaev – 44, Lugansk – 37, Zaporojie – 27, Herson – 46, Sumî – 16, Jitomir – 15.

De asemenea, în urma bombardamentelor rusești 1.584 de unitățide învățământ au fost avariate, iar 118 au fost complet distruse.


UPDATE 08:37. Lupte grele și sângeroase se duc la oțelăria Azovstal din Mariupol. Rușii nu contenesc să lovească combinatul siderurgic. Chiar și noaptea, rușii continuă să bombardeze cu ajutorul dronelor, potrivit consilierului primarului Mariupol, Piotr Andriușcenko.


UPDATE 08:24. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, anunță că miercuri, 4 mai, 344 de persoane au fost evacuate prin intermediul coridorului umanitar organizat la Mariupol. Este vorba despre femei, copii și bătrâni din Mariupol, Manhush, Berdeansk, Tokmak și Vasîlivka. Toate persoanele evacuate au ajuns în Zaporojie.


UPDATE 08:16. Moscova a afirmat miercuri, 4 mai, că armata sa a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în enclava rusă Kaliningrad, în contextul în care forţele ruse îşi continuă ofensivele în Ucraina, scrie AFP.

Miercuri, în cursul manevrelor militare din această exclavă rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, două ţări membre ale UE, Rusia a simulat „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.


UPDATE 07:45. În localitatea Kramatorsk, noaptea trecută inamicul a tras cu rachete în zonele rezidențiale și în centrul orașului - preliminar sunt 6 răniți, potrivit primarului Alexandr Goncearenko. Trei clădiri cu 5 etaje, o școală și o grădiniță au fost avariate, în urma bombardamentelor.


UPDATE 07:30. Imagini din satelit ale oțelăriei Azovstal de la Planet Labs PBC. Potrivit rapoartelor, fumul este vizibil deasupra combinatului siderurgic, după asaltul acesteia de către trupele ruse.

Sursa/ Planet Labs PBC/ UNIAN. Atac asupra oțelăriei Azovstal din Mariupol


UPDATE 07:14. În timpul unui raid aerian în suburbia Brovarî din regiunea Kiev, rușii au efectuat un atac cu rachete. Potrivit informațiilor preliminare, racheta a fost doborâtă de apărarea aeriană între satele Trebuhiv și Krasilivka.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai și 4 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media