Un militar moldovean de 25 de ani, înrolat în armata rusă, a murit în timpul ostilităților din Ucraina

5 iulie 2022, 18:07 Ucraina 1473
Mama militarului moldovean, primește medalia diului său mort în Războiul din Ucraina.  Sursa: priazovstep.ru

Un moldovean originar din satul găgăuz Chiriet-Lunga, Ivan Diacov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 26 iunie în războiul din Ucraina, unde lupta în rândurile armatei ruse, scrie ziarul regional „Stepa Priazovskaia”. Publicația rusă a scris că Ivan Diacov „a murit eroic în timpul operațiunii militare speciale în Ucraina” și a publicat o fotografie cu mama acestuia care primește „înalte onoruri militate” de la șeful administrației orașului Neklinovski, din regiunea Rostov, Rusia.

Sursa scrie că șeful administrației locale Vasilii Danilenko a vizitat-o pe mama militarului moldovean a doua zi după moartea acestuia, pe 27 iunie, și i-a oferit un Ordin pentru Curaj.

Ziarul scrie că moldoveanul Ivan Diacov era locotenent superior al armatei ruse și comandantul unui pluton de puști motorizate.

Ivan Diacov s-a născut pe 15 februarie 1997 în Republica Moldova în satul Chiriet-Lunga. În anul 2010, împreună cu familia, acesta s-a mutat în satul Marievka, raionul Neklinovski, unde a învățat la școala primară, după care a intrat la institutul superior de comandă militară din Moscova. În 2018, după ce a absolvit facultatea și a început serviciul militar.

Foto: priazovstep.ru

Potrivit ziarului, prin decretul președintelui Rusiei din 26 mai 2022, Ivan Diacov ar fi fost decorat post-mortem cu Ordinul pentru Curaj.

Portalul rus Mediazona a scris în luna mai că soldaților ruși care au murit în războiul din Ucraina li se acordă de obicei „Ordinul curajului” post mortem, iar decretele prezidențiale nu sunt publicate nicăieri.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media