LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 87. Zelenskiy a dezvăluit câți soldați ucraineni luptă împotriva invaziei ruse

21 mai 2022, 09:56 Ucraina 384
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

În Ucraina a început cea de-a 87-a zi de luptă împotriva invaziei militare ruse. Trupele desfășurate de Federația Rusă continuă ofensiva în Zona Operațională de Est pentru a stabili controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Luhansk și pentru a menține coridorul terestru spre Crimeea ocupată temporar.

Rusia a anunțat „eliberarea completă a uzinei Azovstal din Mariupol, după ce 2 439 de militari ucraineni s-au predat începând de luni, 16 mai, inclusiv comandantul regimentului Azov.

Cel puţin opt persoane, printre care un copil, au fost rănite într-un atac cu rachete ruse asupra unui centru cultural recent reconstruit la Lozova, în estul Ucrainei. Alte două persoane au murit iar trei au fost rănite după ce rușii au bombardat o școală din Severodonețk, unde se adăposteau locuitori ai orașului încă de la începutul războiului.

UPDATE 19:00. Încă 57 de persoane au fost evacuate astăzi din regiunea Luhansk, acestea sunt în siguranță, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serhiy Haidai.

„Este foarte fierbinte în Severodonetsk, Lisichansk, Belogorovka. Bombardamentele nu se opresc nici măcar o oră. Rușii folosesc artileria zi și noapte. Fiecare viață a celor 57 salvați din aceste așezări este importantă pentru noi astăzi”, scrie Haidai.


UPDATE 18:40. Raportul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei de la ora 18:00:

- Cea mai intensă activitate a trupelor Federației Ruse este în Zona Operațională de Est.

- În direcția Severskii, ocupanții au atacat orașele Semenivka, Bleshnia și Gorsk din regiunea Cernihiv și au tras cu rachete în ținte din regiunile Jitomir și Poltava.

- În direcția Slobojanski, Rusia continuă să conducă ostilități pentru a menține frontierele ocupate. Pentru a împiedica trupele noastre să intre la granița de stat, ocupanții au lansat lovituri aeriene și au tras cu artilerie în așezările Chornohlazivka, Prudianka, Dementiivka și Ternova.

- Trupele ruse continuă pregătirile pentru reluarea ofensivei în direcția Slaviansk. În timpul zilei, Federația Rusă a efectuat bombardamente de artilerie în zonele așezărilor Velika Komishuvaha și Dovhenke din regiunea Harkiv.

- În direcția Donețk, Rusia încearcă să spargă apărarea trupelor ucrainene și să ajungă la granițele administrative ale regiunii Luhansk. Ocupanții au utilizat toate armele, inclusiv avioanele, pentru a ataca pozițiile Forțelor de Apărare și ținte civile de-a lungul liniei de contact. În plus, loviturile aeriene au afectat infrastructura civilă din așezările din Vrubivka, regiunea Luhansk și Bahmut, regiunea Donețk.

- Rușii continuă să se pregătească pentru ofensiva în direcția Liman.

- Forțele ruse au luat cu asalt așezările Lipove, Vasilivka, Marinka și Novomihailovka din regiunea Donețk, dar fără succes.

- De asemenea, au lansat un atac aerian asupra așezării Mikilske, districtul Volnovaha, regiunea Donețk.

- În direcția Bugului de Sud, rușii nu au condus ostilități active, concentrându-și principalele eforturi pe menținerea frontierelor ocupate, desfășurarea de recunoașteri și activități pe pozițiile echipamentelor inginerești. În același timp, au continuat bombardamentele pe linia de contact.

- Comandamentul Trupelor Federației Ruse continuă mobilizarea sub acoperire pentru a înlocui trupele care au suferit pierderi în Ucraina. Se lucrează pentru atragerea în rândurile forțelor armate ale Federației Ruse a bărbaților din teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei. Pentru a întări forțele, Rusia formează rezerve din Armata a 36-a integrală a districtului militar de est și folosește activ avioane de transport militar pentru a transfera forță de muncă și logistică în zonele de la granița cu Ucraina.

- Administrațiile interpuse ale localităților temporar ocupate lucrează la „naționalizarea” companiilor ucrainești de servicii de telecomunicații.


UPDATE 18:25. Trupele ruse au distrus podul dintre Severodonețk și Lisichansk. Cu toate acestea, există legături între orașe, a spus șeful Administrației Regionale de Stat Lugansk, Serhiy Haidai.

„Este a doua oară. În iulie 2014, în timpul eliberării Lisichansk, militanții au aruncat în aer podul în timpul retragerii. De atunci, comunicarea între cele două orașe cu sute de mii de locuitori a fost dificilă. Podul a fost reconstruit în 2016. Astăzi istoria s-a repetat”, a spus Haidai.UPDATE 18:10. În cele trei raioane de frontieră ale Odesei - Odesa, Belgorod-Nistru și Bolgrad - au fost anunțate restricții pentru civili.

Interzis: - Intrarea persoanelor într-o anumită zonă de-a lungul frontierei de stat, cu excepția unei anumite categorii de persoane.

- Executarea altor lucrări decat cele agricole și construcții.

- Recreerea populației, pescuit (cu excepția unor zone).

- Aglomerațiile de vehicule și opriri îndelungate pe marginea drumurilor.

- Transportul de arme și orice mijloace de apărare fără autorizații.

- Utilizarea dispozitivelor de vedere pe timp de noapte, echipamentelor de termoviziune, posturilor de radio.

- Utilizarea aeronavelor fără echipament cu echipaj.

- Trafic pe autostrada Odesa-Reni în zona Palanca din Moldova, cu excepția anumitor categorii de persoane.

- Navigarea tuturor navelor, cu excepția navelor flotei de pescuit. Restricțiile nu se aplică reprezentanților formațiunilor militare.

UPDATE 17:45. Imagini video arată momentul când o rachetă Iskander-M lansată de ruși lovește o clădire în zona Izyum din estul Ucrainei. Imaginile sunt surprinse din dronă:


UPDATE 17:20. Președintele Vladimir Zelenskiy a anunțat că se așteaptă de la o a doua întâlnire Rammstein la o decizie de a furniza Ucrainei sisteme americane de rachete cu lansare multiplă MLRS, datorită cărora Ucraina va putea să ia inițiativa și să-și elibereze teritoriul. Liderul de la Kiev a spus că Ucraina are acum nevoie de arme, care în unele țări stau pur și simplu degeaba. În același timp, Rusia poartă „discuții amenințătoare” la diferite niveluri cu țări din întreaga lume privind transferul sistemelor MLRS în Ucraina, citează Hromadske.


UPDATE 17:00. Moscova anunţă interdicţie de intrare în Rusia pentru 963 de americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken, în replică la sancţiunile impuse de SUA după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, scrie DIGI24.ro.

„Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, notează Ministerul rus de Externe în anunţul despre interdicţia menţionată.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relaţiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar şi în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Rusia a anunţat sâmbătă o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, ca răspuns la sancţiunile „antiruseşti” impuse de Canada.


UPDATE 16:45. Aproape 4.000 de bărbați din Mariupol se află în „lagărele de filtrare” din Bezimennoe și Kozatskii, raionul Novoazovsk din Donețk, a declarat avocata poporului din Ucraina, Liudmila Denisova.

„Numărul s-a dublat doar în ultimele două săptămâni. Niciunul dintre cei reținuți în lagăre nu s-a întors. Bărbații sunt în condiții oribile, dorm pe podea, în mizerie, sunt torturați și abuzați. Ocupanții spun că în iulie-august vor fi „mobilizați” la rândurile grupărilor armate rusești. Pentru a face acest lucru, cetățenii noștri sunt forțați să scrie cereri pentru a primi cetățenia unei pseudo-republici autoproclamate sau a Rusiei”, a relatat Denisova.


UPDATE 16:30. Portugalia va oferi Ucrainei un sprijin financiar de până la 250 de milioane de euro. Un memorandum în acest sens a fost semnat de prim-miniștrii Ucrainei Denis Șmigal și de premierul Portugaliei Antonio Costa pe 21 mai, la Kiev.UPDATE16:10. Rusia a blocat 22 de milioane de tone de culturi în porturile ucrainene, a declarat Vladimir Zelenskiy în timpul unei conferințe comune cu premierul portughez Antonio Costa.

„Rusia a blocat aproape toate porturile. Toate, să zicem, oportunitățile maritime de a exporta produse alimentare - cerealele noastre, orzul, floarea soarelui și altele... 22 de milioane de tone sunt blocate astăzi de Federația Rusă”, a spus președintele ucrainean.

UPDATE 15:25. Volodimir Zelenski l-a primit sâmbătă la Kiev pe premierul Portugaliei, Antonio Costa, președintele ucrainean descriind întâlnirea drept „importantă și semnificativă”.


UPDATE 15.10. Președintele american Joe Biden a semnat legea care oferă Ucrainei ajutor militar, economic și umanitar în valoare totală de aproape 40 de miliarde de dolari.


UPDATE 14:20. Aproximativ 1/3 din blocurile de apartamente din orașul Harkiv au fost distruse sau avariate, a declarat primarul Igor Terekhov într-un interviu acordat Zerkalo Tijnia. În total, orașul are 8.000 de case. De asemenea, bombardamentele au afectat peste 100 de școli, 69 de grădinițe, spitale, maternități, locuințe, sutații de transport, transport și drumuri.


UPDATE 13:45. Ocupanții continuă să atace zonele de graniță ale regiunilor Cernihiv și Sumî: Pe la ora 12:10-12:20 au fost înregistrate nouă lovituri, probabil dintr-un lansator de 120 mm în direcția Gremiach din regiunea Cernihiv. Nu există deocamdată informații despre pierderi sau daune. Aproximativ în același timp au fost înregistrate 6 lovituri în direcția orașului Nikolaevka din regiunea Sumi.


UPDATE 13:20. Expertiza Serviciului de Securitate al Ucrainei a arătat că atacul cu rachetă asupra gării din Kramatorsk de pe 8 aprilie, a fost efectuat de pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk.

Atunci 61 de persoane au murit și 121 au fost rănite. Ministerul rus al Apărării a negat că forțele rusești ar fi fost responsabile de atac.


UPDATE 13:00. Canada a impus sancțiuni suplimentare Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, ce vizează 14 oligarhi și oameni de afaceri ruși, transmite Hromadske.

Pe noua listă de sancțiuni se regăsește miliardarul Alexander Lebedev, un fost agent KGB care deține două ziare mari britanice, Evening Standard și Independent. Acesta mai finanțează, de asemenea, principalul ziar de opoziție din Rusia, Novaia Gazeta.

Pe lângă sancțiunile personale, Canada a interzis exportul de bunuri de lux în Rusia și importul unui număr de bunuri de lux din Rusia.


UPDATE 12:45. Rușii au pierdut 150 de soldați, 41 de tancuri și blindate și un elicopter în ultimele 24 de ore, afirmă armata ucraineană.

Statul Major al Armatei ucrainene a publicat raportul zilnic privind pierderile de război ale rușilor de la începutul războiului:

- personal - 28.850 (+150);

- tancuri - 1.278 (+15);

- vehicule blindate de luptă - 3.116 (+26);

- sisteme de artilerie - 596;

- lansatoare de rachete - 201 (+1);

- echipamente de apărare aeriană - 93;

- aeronave - 204;

- elicoptere - 169 (+1);

-echipamente auto și autocisterne - 2.178 (+16);

- nave, bărci - 13;

- drone de nivel operațional și tactic - 462 (+2);

- echipamente speciale - 43;

- rachete de croazieră - 104 (+1).

Moscova nu a publicat date despre pierderile armatei sale în Ucraina. Informațiile nu pot fi verificate independent.


UPDATE 12:50. Forțele rusești continuă să împiedice oamenii să plece din regiunea Herson către teritoriul controlat de Ucraina, a spus sâmbătă Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, acuzând Rusia de „tactici teroriste".

Satele de acolo sunt în pragul unei crize umanitare, a transmis sâmbătă biroul președintelui Zelenski.

Herson a fost ocupat de ruși încă de la începutul invaziei Ucrainei, iar rușii au permis ucrainenilor care vor să fugă să meargă doar în Crimeea.

Ucrainenii din regiune vorbesc despre lipsa critică de medicamente și despre hărțuirea, disparițiile și violențele rușilor împotriva oamenilor care au rămas. (CNN).


UPDATE 12:35. Armata rusă a afirmat astăzi că a distrus un important transport de armament occidental în regiunea ucraineană Jitomir, la vest de Kiev, folosind rachete Kalibr lansate de pe mare, relatează agenția de presă Interfax.

Ministerul Apărării a precizat într-un comunicat că lovitura a eliminat „un lot mare de arme și echipamente militare livrate din SUA și țări europene” și destinate trupelor ucrainene din regiunea Donbas.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul, în care se susține și că rachetele rusești au lovit instalații de depozitare a combustibilului lângă Odesa, pe coasta Mării Negre, și au doborât două avioane ucrainene Su-25 și 14 drone.


UPDATE 12:20. Președintele Zelenskiy a declarat că Ucraina este acum apărată de 700.000 de soldați - „Vedeți rezultatul apărării a 700.000 de oameni care sunt în război. Asta e pe vremea războiului.”

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Ucraina este în prezent apărată de peste un milion de luptători regulați din armată și din apărare teritorială.

În comparație, Rusia a desfășurat între 100.000 și 190.000 de soldați când și-a lansat invazia pe 24 februarie, numărul exact al unităților active în prezent nu este cunoscut.


UPDATE 11:45. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei va fi dificilă și sângeroasă, iar încheierea finală va fi pe cale diplomatică. Zelenskiy a subliniat că o victorie pentru Ucraina va însemna revenirea trupelor ruse în poziția de la 23 februarie 2022 și aceasta va fi prima etapă pentru a pune capăt războiului.

„Aș dori să discutăm despre partea a doua la masa de negocieri. Și astfel încât rezultatul acestei conversații să fie dreptate pentru noi”, spune Zelenskiy. Liderul de la Kiev a precizta că dreptatea ar fi întoarcerea tuturor pământurilor ocupate Ucrainei.

În prezent, negocierile dintre Moscova și Kiev se află în impas.


UPDATE 11:20. Ministra de externe a Marii Britanii, Liz Truss, a dezvăluit că Regatul Unit a început discuțiile cu aliații săi internaționali cu privire la trimiterea de armament modern în țările mici, inclusiv Republica Moldova, pentru a le ajuta să se protejeze împotriva amenințării unei invazii ruse. Într-un interviu pentru publicația britanică Telegraph, Truss a declarat că „Republica Moldova ar trebui să fie echipată conform standardelor NATO”.


UPDATE 10:00. Aprovizionarea cu gaz a fost restabilită în unele zone din Severodonețk. Rușii au deteriorat principala conductă de gaz a orașului pe 10 mai, iar de atunci orașul a rămas fără gaz.

„Ieri s-a finalizat reparația gazoductului principal de lângă Severodonețk, s-a verificat etanșeitatea acesteia și s-a deschis robinetul care a permis reluarea fluxului de gaze naturale în unele zone ale orașului. Regiunea este încă fără alimentare cu apă și electricitate”,a comunicat guvernatorul Luhanskului, Serhiy Haidai.UPDATE 09:50. Dimineața de pe teritoriul Rusiei au fost lansate atacuri în zonele de graniță ale regiunii Sumî. Au fost înregistrate șase lovituri în direcția satului Kucherivka. Fără victime.


UPDATE 09:40. De la începutul războiului și până în dimineața zilei de 21 mai, 232 de copii au murit, iar alți 430 au fost răniți în Ucraina din cauza ostilităților.


UPDATE 09:20. Șase persoane au murit în urma bombardamentelor rusești în regiunea Luhansk pe 20 mai. De asemenea, se știe că un voluntar a fost rănit. În urma bombardamentelor, aproximativ 50 de case au fost avariate și distruse. Alte 23 de caseau fost distruse în Lisichansk, 16 în Privillia și cinci în Severodonețk.

„În dimineața zilei de 20 mai, rușii au tras asupra unei școli în subsolul căreia se adăposteau locuitorii din cartierele noi din Severodonețk încă de la începutul războiului. Ca urmare, două persoane au murit pe loc, alte trei au fost internate la spital. Doi morți și un rănit sunt membri ai aceleiași familii. Seara, un bărbat și o femeie au murit lângă casa lor din Severodonețk. Două femei au fost ucise de bombardamentele rusești în Lisichansk și Privilege. Este dificil deevaluat distrugerile din comunitățile Hirska și Popasnianska, care sunt bombardate cîn continuu de avuația rusă”, a spus guvernatorul regiunii Serhiy Haidai.UPDATE 09:00. Cel puţin opt persoane, printre care un copil, au fost rănite într-o lovitură cu rachete ruse asupra unui centru cultural recent reconstruit la Lozova, în estul Ucrainei, au declarat vineri responsabili ucraineni. Iniţial, preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, a anunţat pe Telegram că „o rachetă rusă a lovit casa de cultură care tocmai fusese reconstruită. Şapte victime, printre care un copil de unsprezece ani”.

În cursul serii de vineri însă, guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, a revizuit în creştere acest bilanţ, cu opt răniţi, printre care o fetiţă de 11 ani, toţi fiind loviţi de schije.

„Un incendiu a izbucnit în casa de cultură în urma loviturii cu rachetă”, a adăugat el, precizând că acesta a fost stins. Potrivit guvernatorului, au fost trase în total trei rachete, dintre care două au fost interceptate.UPDATE 08:40. Informații operaționale ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei de la cu ora 06:00:

„- Bombardele continuă de-a lungul întregii linii de confruntare în zona operațională Donețk și pe direcția Slaviansk.

- Pe direcțiile Volîn și Polesie, în general, situația nu s-a schimbat semnificativ.

- Rămâne amenințarea cu rachete și lovituri aeriene asupra Ucrainei.

- În direcția Severski, trupele ruse au atacat pozițiile forțelor de apărare ale Ucrainei din zonele de frontieră de pe teritoriul regiunilor Sumi și Cernihiv.

- În direcția Slobojanski, rușii se concentrează pe menținerea liniilor ocupate. Aceștia au lansat lovituri aeriene asupra orașului Tsirkuni.

- În viitorul apropiat se așteaptă o consolidare a unității din Armata 1 de Tancuri din Districtul Militar de Vest pe direcția Harkiv.

- Pe direcția Slaviansk, agresorul încearcă să reia operațiunile ofensive. În special, pentru a asigura traversarea râului Severski Doneț, intenționează să construiască o trecere.

- În direcția Donețk, trupele ruse desfășoară operațiuni de luptă activă în direcțiile Severodonetsk, Bahmut, Avdeevski și Kurahovsky.

- În direcția Liman invadatorii plănuiesc să reia operațiunile ofensive în direcția Yampol-Seversk cu traversarea râului Seversky Doneț. În special, s-a observat o concentrație de echipamente speciale pentru ghidarea traversării ponton-pod. Ocupanții efectuează întăresc forțele cu unități suplimentare pentru a intensifica ofensiva.

- În direcția Zaporojie, inamicul a efectuat o înfrângere a trupelor ucrainene.

- La Mariupol, rușii încearcă să restabilească funcționarea portului. În special, efectuează deminarea infrastructurii portuare.

* În direcțiile Bugul de Sud și Tauride, forțele de ocupație își concentrează principalele eforturi pe menținerea liniilor ocupate, efectuarea de recunoașteri, echipamente de inginerie pentru poziții și sprijin logistic pentru trupe.

- În direcțiile Krivoy Rog și Nikolaev- rușii nu încetează să bombardeze trupele ucrainene. Se remarcă desfășurarea suplimentară a unităților de artilerie de tun și rachete.

- Navele Flotei ruse din Marea Neagră și Azov îndeplinesc sarcinile de izolare a zonei de operațiuni de luptă, recunoaștere și sprijinire a atacurilor în direcția de coastă.

- Trupele ruse continuă să folosească „tactici teroriste” împotriva populației civile ucrainene în teritoriile ocupate temporar. În special, ele împiedică evacuarea oamenilor din regiunea Herson către teritoriul controlat de Ucraina și deschiderea coridoarelor umanitare pentru importul de alimente, medicamente și evacuarea bătrânilor, bolnavilor și copiilor.

- Armata Ucrainei a respins 11 atacuri inamice și a distrus 8 tancuri, 3 sisteme de artilerie, 10 unități de vehicule blindate de luptă, 3 vehicule blindate speciale și 6 unități de vehicule inamice doar în zonele Donețk și Lugansk în ultimele 24 de ore. Alte 2 aparate de zbor fără pilot au fost lovite de unitățile de apărare aeriană a Forțelor Aeriene, iar unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene ucrainești au distrus o dronă, o rachetă de croazieră și au lovit o țintă neidentificată până acum (probabil un elicopter)”, se arată în raportul forțelor de apărare ale Ucrainei din această dimineață.

UPDATE 08:20. Pe 20 mai, armata ucraineană din grupul Vostok a distrus rezervele de muniții ale trupelor ruse, până la 80 de militari ruși și zeci de unități de vehicule militare. Luptătorii ucraineni de la protecția mediului au provocat, de asemenea, pierderi de personal și echipamente trupelor ruse.


UPDATE 08:00. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konașenkov a anunțat eliberarea completă a teritoriului uzinei Azovstal din Mariupol, scrie RIA Novosti.

Anunțul vine după ce începuând de luni, 16 mai, luptătorii ucraineni care s-au baricadat în uzină de la începutul lunii aprilie, au început să fie evacuați către teritoriile controlate de ruși, în timpul unui armistițiu.

„Instalațiile subterane ale uzinei, în care s-au ascuns luptătorii ucraineni, au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse. În total, din 16 mai, în timpul operațiunii, 2.439 de luptători ai batalionului ucrainean Azov și cadre militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care au fost blocați pe teritoriul uzinei, și-au depus armele și s-au predat”, relatează RIA.

Vineri, publicația rusă 1 Kanal a relatat că Denis Prokopenko, comandantul regimentului Azov, a părăsit teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol și s-a predat. Cu o seară înainte, și comandantul adjunct al batalionului Azov Sviatoslav Palamar a părăsit uzina. Dacă va fi confirmată, abandonarea completă a buncărelor și tunelurilor centralei bombardate ar însemna sfârșitul asediului care durează de două luni.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie,15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai și 20 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media