Peskov declară că perioada de desfășurare a operațiunii militare împotriva Ucrainei va fi stabilită de Vladimir Putin

24 februarie 2022, 14:24 Rusia 514
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.  Sursa: TASS
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declară astăzi, 24 februarie, că perioada de desfășurare a operațiunii militare împotriva Ucrainei cu scop de „demilitarizare” a acesteia va fi stabilită de președintele rus, Vladimir Putin, scrie Censor.net.

„Obiectivele au fost anunțate de președinte, demilitarizarea Ucrainei. De fapt, aceasta reprezintă o amenințare pentru statul și poporul nostru, perioada de desfășurare a operațiunii militare depinde de „rezultatele” sale şi de „pertinenţa” sa. Ele vor fi stabilite de comandantul suprem”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a mai spus că nu poate face publice informațiile cu privire la componenta militară a operațiunii.

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO a declarat că „pacea pe continentul nostru a fost zdruncinată”, iar „Rusia folosește forța pentru a încerca să rescrie istoria”. Totodată, acesta a anunțat activarea planului de apărare, precizând că în zilele și săptămânile viitoare va fi sporită prezența militară pe Flancul Estic. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă în contextul invaziei militare a Rusiei în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României) prin care a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media