După Ucraina, și Georgia a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

3 martie 2022, 15:58 Externe 350
Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili .  Sursa: sova.news

Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a semnat cererea de aderare a țării la UE. În discursul adresat cetățenilor, șeful guvernului a numit ziua de 3 martie o zi istorică. Potrivit acestuia, aplicarea pentru statutul de țară candidată este o altă etapă importantă pe calea integrării europene a Georgiei, transmite sova.news.

„Este o etapă care deschide o nouă pagină în istoria noastră și continuă eforturile strămoșilor noștri care vizează unirea cu o singură familie europeană. Georgia este un stat european. Țara noastră de-a lungul istoriei sale de secole a aparținut întotdeauna zonei culturii și civilizației europene și chiar și astăzi aduce o contribuție valoroasă la protecția și dezvoltarea sa”, a declarat prim-ministrul Georgiei.

Potrivit lui Garibashvili, viitorul european este un program și un plan de acțiune incontestabil pe care poporul georgian le-a stabilit pentru toate guvernele. Prim-ministrul consideră că astăzi se pun bazele unui proces istoric care va conduce Georgia la apartenența la familia europeană.

Amintim că, luni, 28 februarie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunţat că a semnat o cerere oficială de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană, în care a cerut UE să permită aderarea imediată a Ucrainei printr-o procedură specială.

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei au cerut, luni, ţărilor membre UE să acorde imediat Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare.

Iar la 1 martie, Parlamentul European a votat proiectul de rezoluție prin care cererea Ucrainei de aderare la UE a fost acceptată.

Cât privește Republica Moldova, președinta Maia Sandu a declarat la 2 martie că țara noastră va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană, fără să precizeze, însă, când se va face acest pas.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media