Kremlinul, despre negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul: „Nu putem constata ceva foarte promiţător sau vreun progres”

30 martie 2022, 14:37 Rusia 209
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.  Sursa: TASS

Moscova nu a constatat ceva foarte promițător sau anumite progrese în negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina, a declarat miercuri, 30 martie, secretarul de presă al preşedintelui Rusiei Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare despre discuţiile care au avut loc cu o zi mai devreme la Istanbul. Reprezentantul Kremlinului a notat că „mai este mult de lucru”.

Partea bună este că delegația ucraineană, cel puțin, a început să formuleze concret propunerile și să le pună pe hârtie. Până acum, noi nu am putut obține acest lucru. (...) În rest, până acum nu putem constata nimic foarte promițător, anumite progrese... este încă mult de lucru.”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.

Reprezentantul Kremlinului nu a comentat aspectele negocierilor anterioare, în special propunerile Kievului privind posibilul acord de pace și garanțiile de securitate.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că semnalele după negocierile cu Rusia pot fi numite pozitive. Cu toate acestea, Zelenskiy susține că ucrainenii trebuie să aibă încredere numai în acțiuni reale și nu trebuie să-și piardă vigilența, „pentru că situația nu a devenit mai ușoară”, după rezultatele negocierilor de ieri.

În urma negocierilor de marți, 29 martie, de la Istanbul, Rusia a anunțat că-și reduce considerabil activitatea militară din regiunile Kiev și Cernigov. Potrivit negociatorul principal al Moscovei în discuțiile cu Ucraina, Vladimir Medinski, este o cedare militară a Rusiei pentru a permite negocierilor să avanseze.

Medinski a mai spus că negocierile au fost constructive și că este posibilă semnarea unui acord de pace între Rusia și Ucraina.

De asemenea, consilierul liderului de la Kremlin afirmă că în aceste condiții, ar putea avea loc și o întrevedere între Vladimir Zelenskiy și Vladimir Putin.

Cei doi președinți urmează să discute personal statutul viitor al Crimeei și a regiunilor Donețk și Luhansk.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media